Мъж загина вследствие на задимяване при пожар в сухи треви

...
Мъж загина вследствие на задимяване при пожар в сухи треви
Коментари Харесай

Мъж загина при пожар във вилна зона Росенец, къщи изгоряха в старозагорско

Мъж почина в резултат на задимяване при пожар в сухи треви и растителност край вилна зона " Росенец ". Той е бил 71-годишен и е обитатевал на една от постройките, заяви за представителят на Областна дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева, представена от БНР.

Преди това пък още веднъж се е разгорял и вчерашният пожар в несебърския квартал " Черно море " , като новото огнище е наоколо до супермаркет. 10 огнеборци и три профилирани автомобила работят по преодоляването на огнената буря.

Пожар гори и край село Белила . На място са петима чиновници от пожарната в Средец с три противопожарни автомобила - два от Средец и един от Бургас, с още трима огнеборци.
 Продължава да гори пожар край Панагюрище
Продължава да гори пожар край Панагюрище

Въведено е отчасти бедствено състояние

Пожар е зародил и в региона на старозагорското село Пъстрово. По информация на огнеборците пожарът е сериозен. Екипи се борят с огнената буря на място.

Кметът на селото Веселин Велев удостовери, че пожарът е доста сериозен, като по думите му гори към 1/4 от селото , в югозападната му част. Вече са 5-6 изгорели къщи , само че няма заплаха за популацията.

По първични данни огънят е тръгнал от суха трева в обедните часове.

По-късно от Община Стара Загора оповестиха, че са изпратили водоноска с огромен потенциал в помощ на огнеборците , които се пробват да овладеят пожара в Пъстрово. Съдействие е оказано и за обезпечаване на над 20 доброволци, които да подкрепят гасенето на пламъците. " На място са секретарят на Общинска администрация Делян Иванов и отрасловият зам.-кмет Йордан Николов. Те ще координират дейностите на терен. Надяваме се, че напъните на огнеборците и доброволците ще съумеят, с цел да бъде стихията овладяна допустимо най-скоро ", заяви кметът на общината Живко Тодоров.

По думите му няма потърпевши хора. Евакуирана е стара жена, околните ѝ са към този момент известени, останалите вили са били необитаеми все още. " Община Стара Загора ще направи всичко належащо за запазването на здравето и живота на хората. Имаме подготвеност за краткотрайно настаняване. Има заплаха за околните горски масиви също. Вятърът е сериозен и в допълнение ускорява огъня ", сподели още Тодоров.

По информация военнослужещи от Военновъздушните сили не престават да оказват помощ за преодоляването на огнената буря в землището на селата Левски и Елшица край Панагюрище. Екипажите на двата хеликоптера Ми-17, които излетяха от авиобаза Крумово през днешния ден в 7.10 ч. и в 7.21 ч., над 6 часа са изпълнявали задания по разузнаване и пожарогасене от въздуха на горския пожар. Те са хвърлили повече от 180 тона вода, след което са се прибрали в авиобазата. На борда на хеликоптерите са били и представители на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пазарджик.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР