Мъж, пробутал фалшива диплома за основно образование, за да придобие

...
Мъж, пробутал фалшива диплома за основно образование, за да придобие
Коментари Харесай

Наглост без граници! Монтанчанин пробута фалшива диплома в КАТ-Враца

Мъж, пробутал подправена тапия за главно обучение, с цел да придобие удостоверение за ръководство на МПС, е наказан условно, научи организация BulNews. Делото против Г.А. от Монтана се гледа преди дни в районния съд във Враца, където магистратите го наказаха с пробация за период от 8 месеца.
От документите по делото излиза наяве, че на 28 юни 2010 година във Враца мъжът показал подправената тапия за приключено главно обучение пред началника на отдел „ Контролна активност - ДАИ” в града. Дипломата сякаш била издадена от 3-то ОУ „ Д-р Петър Берон” в Монтана.
Оказало се обаче, че тя е подправена. Г.А. доста желал да има удостоверение за ръководство на МПС, само че не можел да придобие такова, поради неналичието на удостоверение за главно обучение, каквото не бил приключил. Така мъжът решил да си набави тапия, която на този миг не е ясно по какъв начин се е сдобил с нея.
На 26 октомври предходната година той още веднъж показал подправената си тапия, само че този път пред един от систематичните оператори в КАТ Враца. При въвеждане в системата операторът незабавно засякъл измамата.
Според магистратите за съставянето на подправената тапия на Г.А. няма по какъв начин да се търси наказателна отговорност и за това го осъдили единствено за потреблението на подправения документ. Съдът постановил 8 месеца пробация, като обвиненият би трябвало да се подписва два пъти в седмицата. Той би трябвало също по този начин да заплати разноските по делото в размер на 287.25 лв..
Определението е дефинитивно не предстои на обжалване и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР