Мъж, признат за виновен в изнасилване и убийство чрез удушаване

...
Мъж, признат за виновен в изнасилване и убийство чрез удушаване
Коментари Харесай

Изпълниха нова смъртна присъда в САЩ

Мъж, приет за отговорен в обезчестяване и ликвидиране посредством удушаване на 19-годишна студентка, който до дъно твърдеше, че е почтен, беше екзекутиран в Съединени американски щати и стана 12-ият човек с изпълнена смъртна присъда от началото на годината, съобщи Франс прес.
Службата по наказателни каузи в Тексас удостовери през вчерашния ден гибелта на Лари Суиърингън в държавния затвор в Хънтсвил.
Според американски медии 48-годишният мъж до гибелта си твърдял, че е почтен. Адвокатите му акцентираха, че ДНК, открито под ноктите на жертвата, не съответствува с това на клиента им.
Американският Върховен съд нощес отхвърли прекъсване на осъществяването на изтезанието, откакто преди този момент тя беше отлагана пет пъти. "Господи, елементарни им. Те не знаят какво правят ", споделил наказаният директно преди изтезанието съгласно американски медии.
Суирингън беше наказан през 2000 година за гибелта на Мелиса Тротър, студентка, с която бил в интимни връзки, написа в. "Хюстън кроникъл ".
Младата жена била забелязана с него на 8 декември 1998 година, в деня на изгубването си, а в колата му били открити следи от нея. Няколко седмици по-късно трупът й бил открит в гора от ловци с омотана към врата част от чорапогащник. Останалата част от чорапогащника била открита в дома на Суирингън.
Това е четвъртата екзекуция в Тексас и 12-ата в Съединени американски щати от началото на 2019 година, съгласно осведомителния център за смъртното наказване. Останалите изтезания са осъществени в четири южни щата: Алабама, Джорджия, Флорида и Тенеси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР