Мъж почина, а други 40 са лекувани от бяс в

...
Мъж почина, а други 40 са лекувани от бяс в
Коментари Харесай

 В Бразилия стана страшно! Прилепи вампири тероризират хората, има вече един загинал

Мъж умря, а други 40 са лекувани от бяс в Североизточна Бразилия след стеснителен скок на офанзивите на прилепи вампири. Починалият мъж е първият случай на съдбовен излаз от заразяване с бяс в страната от 2004 година насам. Бумът на заболяването се дължи на най-голямата вълна от офанзиви на прилепите, известни още като кръвосмучещи прилепи, за цялата история, която на собствен ред се дължи на мощно разрасналата им се популация.

Миналата събота екипи на локалните управляващи за надзор на заболяванията в щата Бахия през целия ден ловяха въпросните прилепи и ги мажеха с отровна паста, с цел да понижат популацията им.

Починалият от ухапването на прилеп мъж е 46-годишният Едивалсон Соуза. Той е бил ухапан, до момента в който е доял кравата си във плантация в Парамирим. Той е настъпил инцидентно прилеп, инфектиран с бяс, и животното го ухапало по крайници.



Фермерът не придал значение на случая. Той измил раната, само че не отишъл на доктор. Три седмици по-късно той бил признат в болница с главоболие, гадене и зной. След седем дни болничен престой той си спомнил за случая. Лекарите открили, че той е инфектиран с бяс, само че към този момент било късно да му се сложи ваксина. Малко по-късно той е умрял. Соуза е изгубил живота си поради заболяването през март.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР