Мъж от Нидерландия отива в затвора заради хитруване по време

...
Мъж от Нидерландия отива в затвора заради хитруване по време
Коментари Харесай

Осъдиха за първи път мъж в Нидерландия за хитруване по време на секс

Мъж от Нидерландия отива в пандиза поради увъртане по време на секс. Съдът в страната на лалетата е постановил условна присъда затвор за мъж, а за жителите на страната ни повода знучи шокиращо.

Причината за присъдата е, че въпросният господин скрито от половинката си свалил презерватива си по време на секс. Това е първата присъда в страната за " увъртане ". За благополучие на мъжа той въпреки всичко е оневинен по обвиняване в обезчестяване. 

28-годишният мъж обаче се е признал за отговорен пред съда в Ротердам за това, че е свалил защитното средство, без да уведоми за това дамата в леглото си и макар че тя авансово му декларирала, че не желае да прави секс без презерватив. 



" Това деяние се назовава още " скриване " - се споделя в изказването на съда. " По този метод той я е изложил на риск от заразяване с заболявания, излъчени по сексуален път, и от нежелана бременност ".

По думите на ищцата роденият в Сирия обвинен изпратил на жертвата си текстови известия, в едно от които пишело " ще се оправиш ".

Съдиите единомислещо постановили, че и дума не може да става за каквото и да било обезчестяване, защото е имало " единодушие сред обвинения и жалбоподателката за половото навлизане ", като отбелязали, че принудата е обвързвана само с това, че премахнал презерватива си скрито от партньорката си.

Мъжът е наказан на тримесечна условна присъда и санкция от 1000 евро.

Това е първото правосъдно решение, касаещо сходен проблем, защото до момента в нидерландското законодателство такова " прикриване " не е било планувано като съответно закононарушение, заяви публичната телевизия NOS, допълвайки, че сходни решения има и в страни като Германия, Швейцария и Нова Зеландия.

През 2021 година американския щат Калифорния също разгласи тази процедура за противозаконна.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР