Мъж използвал банковата карта на свой познат и го ощетил

...
Мъж използвал банковата карта на свой познат и го ощетил
Коментари Харесай

Мъж ощети с над 10 хил. лева свой познат, предоставил му банковата си карта

Мъж употребявал банковата карта на собствен прочут и го ощетил с над 10 000 лв. посредством онлайн заплащания. Г.Д. е на 29 години, а против него Окръжна прокуратура - Варна е внесла обвинителен акт в съда.

Измамникът и пострадалият са членували в една и съща група в обществена мрежа и са играели дружно спортни игри. През септември 2019 година ощетеният мъж помолил Г.Д. да му помогне да закупи онлайн игра, като за облекчение му дал фотоси на банковата и персоналната си карта. Обвиняемият съдействал с покупката, само че запазил данните от платежния инструмент с желанието да ги употребява скрито за персонални потребности.

В рамките на интервала от 26 декември 2021 година до 13 февруари 2022 година Г.Д. направил 603 залози и заплащания в общо два уеб страницата за онлайн казино без знанието на титуляря на банковата сметка. Обвиняемият също платил и три сметки към мобилен оператор. Сумата, с която Г.Д. ощетил приятеля си е в размер на 10 983 лв..

Измамникът е с чисто правосъдно и престъпно минало. Ако Г.Д. бъде приет за отговорен, го чака отнемане от независимост за период от 2 до 8 години, както и санкция до двойния размер на получената сума.
 Заловиха трима измамници, търгуващи с онлайн артикули
Заловиха трима измамници, търгуващи с онлайн артикули

Мъжете уговаряли купувача да заплати авансово

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР