Магистри, бакалаври и професионални бакалаври ще се обучават в десетки

...
Магистри, бакалаври и професионални бакалаври ще се обучават в десетки
Коментари Харесай

С над 1000 нови студенти започва годината в университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Магистри, бакалаври и професионални бакалаври ще се образоват в десетки специалности, като образователната активност при бъдещите медици стартира още при започване на септември

С над 1000 нови студенти стартира академичната година в бургаския университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. Днес висшето учебно заведение отвори вратите си за 59-ти път и посрещна тържествено най-младите ученици.

Магистри, бакалаври и професионални бакалаври ще се образоват в десетки специалности, като образователната активност при бъдещите медици стартира още при започване на септември.

„ Скъпи студенти, не пропилявайте нито една опция. Днес стартират вашите единствени и неповторими студентски години, такива, каквито не сте си ги представяли в никакъв случай. Тук ще срещнете другари за цялостен живот, и съперници, и вдъхновители, и житейски учители. Тук ще получите първите съществени житейски уроци и професионални провокации, ще трупате освен познания, само че и опит в опазването на салдото сред персоналния и груповия интерес “, сподели ректорът на най-големия университет в Югоизточна България проф. Магдалена Миткова.



„ Не инцидентно университетът е разгласен за влиятелен учебен и теоретичен център с висока оценка и рейтинг измежду висшите учебни заведения в България “, сподели регионалният шеф проф. Мария Нейкова.



„ Бъдете смели, дръзки, виновни и поредни в образователния развой, защото борбите постоянно се печелят, не от по-смелия или по-силния, а от по-подготвения и знаещия “, сподели зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева от името на кмета Димитър Николов.



И ръководителят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова поздрави студентите и университетския състав от името на локалния парламент.

По-късно през днешния ден първокурсниците от Факултета по публично здраве и здравни грижи получиха своите студентски книжки от регионалния шеф проф. Мария Нейкова и новия декан проф. Валентин Василев.

„ Академичното образование, следенето на знанията и оценяването е доста по-различно от учебното. Медицината е сложна просвета, размерът от информация е огромен и доста постоянно на латински език. Затова се изисква съществено отношение от студентите. Успех! “, сподели проф. Василев на цялостната публика.
 Зам.-кметът на Бургас по обучение Йорданка Ананиева на формалното разкриване на образователната година  За проф. Магдалена Миткова това е последна година като ректор на държавния ВУЗ. Предстои избор на нов началник на университет " Проф.д-р Асен Златаров "  Областният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова пожела триумф на всички студенти и университетския състав на ВУЗ-а  Университет " Проф.д-р Асен Златаров " се развива, усилва броя специалности и обновява материалната база
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР