Магистратите от тричленния състав на Върховния административен съд (ВАС) с

...
Магистратите от тричленния състав на Върховния административен съд (ВАС) с
Коментари Харесай

ВАС реши да бъде премахнат ски влека Меча поляна на Витоша

Магистратите от тричленния състав на Върховния административен съд (ВАС) с дефинитивно решение удостовери, че ски влек " Меча поляна " в Природен парк " Витоша " би трябвало да бъде отстранен . Информацията е от Върховен административен съд.

Административното дело беше формирано по касационна тъжба на " Витоша ски " през 2020 година срещу решение на Административен съд София - град, с което е доказана Заповед на началника на РДНСК-София. Със заповедта се подрежда премахването на противозаконен градеж на " ски влек Меча поляна " - открита въжена линия, находяща се в парцели с идентификатори 6074.156, 6074.444, 6074.381, 6074.85 и 6074.264 по КК на гр.София, Политическа партия " Витоша ", регион " Панчарево ".

Ски влек " Меча поляна " е открита въжена линия с дължина към 92 м, с 4 стоманени стълбове, с височина към 3,5м., забити в земята, без бетонови фундаменти . Всеки от тях е укрепен с по три броя железни тръбни подкоси с дължина към 1.80-2 м и стоманени въжета. Има и задвижващ механизъм с електрически мотор, водещо, обръщателно и направляващи въжета , както и кабина за ръководство на лифта. Установено е още, че градежът е осъществен към 2005 година, по възлагане на " Витоша ски " АД, която е и негов притежател.
 Локализираха пожара в местността Меча поляна
Локализираха пожара в местността Меча поляна

И тази нощ 40 огнеборци ще дежурят в региона на пожара.

Върховните магистрати одобряват за верни изводите на първоинстанционния съд, че ски влека - предмет на оспорената заповед, е градеж от трета категория и като подобен се явява градеж, за който се изискват строителни бумаги, каквито в тази ситуация липсват .

Въжените линии подлежат на капиталово планиране, координиране с органите на държавен механически контрол, издаване на позволение за градеж и въвеждане в употреба, по реда на Закона за устройство на територията . Заради това издадената от началника на ДНСК заповед за унищожаване на влека е законосъобразна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР