Магистратите от Административния съд във Враца отказаха да касират частичните

...
Магистратите от Административния съд във Враца отказаха да касират частичните
Коментари Харесай

Няма да касират изборите в Галиче

Магистратите от Административния съд във Враца отхвърлиха да касират частичните избори за кмет на село Галиче, заяви БНР. Решението предстои на обжалване.

Делото беше формирано по тъжба на партия Българска социалистическа партия. Техният претендент Веселин Тушинов загуби с 26 гласа от Страхил Стоянов, който бе номиниран от ГЕРБ.

Според магистратите, от разбора на събраните в хода на процеса доказателства, включващи и разпити на трима очевидци, не може да се направи извода, че са нарушени изборните правила и това е довело до опорочаване на резултата.

Още повече протоколите от четирите секции и окончателният от изборната комисия са подписани от всички членове без изключително мнение и възражения, показаха от съда.

тъкмо от Българска социалистическа партия по време на предходно съвещание на съда бяха посочили копие на протокол от изборите. На него е видно, че е имало изключително мнение за изборния резултат от член на СИК от квотата на Българска социалистическа партия. Особеното мнение, на процедура, оспорва достоверността на резултата.

Това не съответствува с информацията от ОИК още в нощта на вота, която заяви, че няма нито един протокол с изключително мнение. Според бранителя на Българска социалистическа партия по делото Аглика Виденова въпросният протокол е "изчезнал " по пътя сред СИК и ОИК - дистанцията сред село Галиче и град Бяла Слатина, които са единствено на десетина километра.

Припомняме, в Галиче се организираха изключителни избори за кмет, откакто някогашният кмет Ценко Чоков е от месеци в ареста. Той бе задържан по обвиняване за ръководена на проведена незаконна група за рекет, изнудване и побой.

Според резултатите от вота новият кмет на Галиче е Страхил Стоянов от ГЕРБ. Той е получил с 27 гласа повече от съперника си, при 66% изборна интензивност в селото.

Изборите в Галиче бяха съпроводени с доста обвинявания за операции и фалшификации, като се стигна и до втори кръг на локалните избори за кмет. На балотажа участваха претендентите на двете най-големи политически сили у нас - ГЕРБ и Българска социалистическа партия. От листата на социалистите в конкуренцията се състезаваше Веселин Тушинов.

Кандидатът на ГЕРБ беше Страхил Стоянов, който и завоюва изборите. Обвинения имаше и от страна на претендента на Вътрешна македонска революционна организация, който непосредствено упрекна, че ГЕРБ са се договорили с Движение за права и свободи за вота.

Като доказателство бе посочено това, че единствено дни преди изборите нов асфалт по няколко улици бе положен точно в махалата в Галиче.

В хода на изборния ден бяха подадени няколко сигнала за нередности в изборния развой от претендента на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР