Магистралите разрушават археологията. Това констатираха археолози и експерти. Те искат

...
Магистралите разрушават археологията. Това констатираха археолози и експерти. Те искат
Коментари Харесай

Магистралите рушат археологията

Магистралите унищожават археологията. Това установяваха археолози и специалисти. Те желаят промени в закона за културно историческото завещание, с цел да се отбрани публичния интерес, заяви news.bg.

Те се оповестиха в отбрана на Скаптопара - голям архитектурен комплекс. Обектът е значим за развиването на културния туризъм в района.

Има действителна опция трасето да се промени и обектът да се резервира. Именно за това молят и бранителите на Скаптопара. Според тях изместването на трасето на Автомагистрала Струма няма да има никакви съдбовни последствия за довършването на автомагистралата.

Допълнителните средства ще са в размер на 1-2 милиона лв.. Очакваното удължение на строителството ще е шест месеца като това нямало да се отрази на целия ЛОТ 3.

Досега строителството на автомагистралата е унищожило доста скъпи разкопки, съгласно тях. Това осакатява българската археология, а и се лишавали идните генерации от културно завещание. Законът за културното завещание е променян 19 пъти като публичният интерес е подценяван, съгласно тях.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР