Магазин за биохрани от веригата на Whole Foods. © Carlo

...
Магазин за биохрани от веригата на Whole Foods. © Carlo
Коментари Харесай

Amazon започва търговска война - намалява цените в Whole Foods Market

Магазин за биохрани от веригата на Whole Foods.

© Carlo Allegri Още по тематиката
Седмични вести за ритейл

" Лактима " ще строи още един цех във Велико Търново, " Аладин фуудс " ще влага 2.7 млн. лева в транжорна, ПИБ пристъпи към осъществяване на залог на " Мандра-Рилци ", Една трета от тестваните слънчеви очила с нарушавания, " Лавена " усилва капитала си
21 авг 2017
Amazon обезпечи финансиране за закупуването на Whole Foods

Пазарът на корпоративни облигации отбелязва рекордно равнище
16 авг 2017
Aldi и Instacart се изправят против Amazon в Съединени американски щати

Германската компания желае пазарен дял и от онлайн бранша
14 авг 2017
Джеф Безос беше за няколко часа " най-богатият човек в света "

Основателят на Amazon обаче загуби 6 милиарда $ от благосъстоянието си заради по-слабите резултати на компанията
30 юли 2017

" Amazon са фокусирани най-вече върху размера на продажбите и възстановяване на обслужването за сметка на маржовете на облага. "
Колин Себастиан, Baird Equity ResearchAmazon възнамерява да понижи цените на редица артикули в добитата неотдавна комерсиална верига Whole Foods Market. Онлайн колосът още веднъж ще жертва краткосрочните изгоди за сметка на приемането на водещ пазарен дял в дълготраен проект, оповестява Reuters.

Придобиването на Whole Foods от Amazon на стойност 13.7 милиарда $ се трансформира в първата стъпка към " война " в областта на търговията с хранителни артикули на дребно. Обявената през юни договорка се чака да бъде финализирана в понеделник.

Ритейлърите са застрашени

Придобиването е сериозен мотив за терзание за останалите играчи на ритейл пазара. Amazon възнамерява да разшири пазарния дял на Whole Foods, като намали цените на хранителни артикули като банани, ябълки, яйца, зеле, сьомга и други. Този първи изстрел в " ритейл войната " се отрази на акциите на съперниците на веригата за биохрани, които поевтиняха съществено.

След представянето на проектите на Amazon акциите на най-големия оператор на супермаркети в Америка Kroger поевтиняха с близо 8%, а на Walmart, най-големия търговец на дребно, регистрираха спад от близо 2% в часовете след края на постоянната борсова сесия в четвъртък. Това е сериозен удар за фирмите в бранша, откакто новината за покупката на Whole Foods изтри милиарди от пазарната капитализация на ритейл веригите преди към два месеца. През юни акциите на Kroger поевтиняха с към 26%, преди да се стабилизират, а тези на Walmart - с над 5%. В резултат на това единствено за четвъртък показателят на фирмите, занимаващи се с търговия на хранителни артикули, S&P 500 Food Retail Index означи спад от съвсем 5%.

Стратегията

Плановете на Amazon за веригата от биомагазини включват продажба на някои от марките на Whole Foods през онлайн комерсиалната платформа на интернет колоса, вест, която оказа напън върху акциите на доставчиците на пакетирани храни като Kellog. Също по този начин участието в клуба Amazon Prime, което коства 99 $ на година, ще основава благоприятни условия и за промоции и понижения в магазините на Whole Foods, което се чака да притегли клиенти.

Въпреки че Amazon планувана понижение на цените в комерсиалните вериги на Wholе Foods, " те не са камикадзета ", споделя Роджър Дейвидсън, началник на консултантската компания Oakton Advisory Group. Ходът на онлайн колоса по-скоро цели да притегли нови клиенти, като понижи цените на основни потребителски артикули, които обичайно за веригата са с сред 15% и 25% по-скъпи по отношение на тези на конкурентните ритейл компании. " Те ще намалят цените на основни артикули, с цел да подтикват трафика и продажбите, без обаче да редуцират цялостното ценово ниво, което в действителност би могло да навреди на брутните маржове на облага и евентуално да изтрие оперативните маржове на облага. "

От Amazon, наподобява, още веднъж ще заложат на жертване на изгодите в кратковременен проект за сметка на растеж в пазарния дял на компанията, тактика, получила сериозна рецензия от страна на вложителите през последните месеци. " Amazon са фокусирани най-вече върху размера на продажбите и възстановяване на обслужването за сметка на маржовете на облага ", изяснява Колин Себастиан, анализатор в Baird Equity Research. " Дългосрочно тази тактика работи, тъй като размерът, размерът компенсира ниската цена и надлежно облагите могат да продължат да бъдат обилни ", прибавя той. Настроенията измежду привикналите с огромните облаги вложители в Whole Foods за проектите на Amazon към момента са смесени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР