Магаретата на гръцкия остров Санторини биват осакатявани, докато носят туристите

...
Магаретата на гръцкия остров Санторини биват осакатявани, докато носят туристите
Коментари Харесай

Daily Mail: Туристите с наднормено тегло осакатяват магаретата на Санторини

Магаретата на гръцкия остров Санторини биват осакатявани, до момента в който носят туристите с наднормено тегло, по тази причина локалните прибягват до кръстосване на животните, с цел да ги създадат по-издръжливи, до момента в който изкачват всичките 568 стъпала, написа Daily Mail.

В пиковите летни месеци на туристическия сезон – от май до октомври, пет круизни кораба довеждат рояци от по 1200 туристи дневно, които стремително се насочат към дребния гръцки остров с чудните си бели къщички.

Kои гръцки острови притеглят най-вече българи

Санторини е известен със своите хълмисти терени и магаретата, които обичайно се употребяват за превозване на хора през стъпаловидните зони, до които колите нямат достъп, както е столицата Фира.

Но деятелите за правата на животните настояват, че със затлъстяването на популацията в международен мащаб, животните са принудени да носят все по-тежки товари, до момента в който прекарват дълги часове в работа, седем дни в седмицата - без заслон, без отмора, без вода - оставяйки им гръбначни контузии и отворени рани от зле сложени седла.

Donkeys crippled from carrying podgy holidaymakers up cobbled steps of Greek paradise island Santorini https://t.co/FxxhiwQuuw
— Daily News (@DailyNews24h7) 30 юли 2018 година
Половината американци желаят да отслабнат

Същите благотворителни организации споделят, че потокът от туристи с наднормено тегло е предиздвикало локалните, които желаят да извлекат оптималната облага посредством своите магарета, да стартират да ги кръстосват, с цел да ги създадат по-големи, по-високи, с по-голяма устойчивост и, с цел да могат да носят по-тежки товари.

Говорител на благотворителната организация "Помощ за магаретата в Санторини " съобщи, че рекомендацията е едно магаре да не носи повече от 20% от личното си тегло.

"Туристите с наднормено тегло, дружно с неналичието на сянка и вода, същинската горещина и изкачването на 568 павирани стъпала, е нещото, което основава казуса ", споделят от организацията.

Трябва да се наложи ограничаване на тежестта. Но по какъв начин ще се случи това и кой ще следи дали се съблюдава то, остава под въпрос, настояват още от благотворителния съюз.

SANTORINI
INNOCENT DONKEYS TORTURED 24 HOURS
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР