МАДРИД-МЮНХЕН ............След изиграването на четирите 1/4-финални мача в Шампионската лига,

...
МАДРИД-МЮНХЕН ............След изиграването на четирите 1/4-финални мача в Шампионската лига,
Коментари Харесай

Спорна дузпа спря Юве на прага на сензацията

МАДРИД-МЮНХЕН

............След изиграването на четирите 1/4-финални мача в Шампионската лига, към този момент са ясни тимовете, които останаха в конкуренцията и ще се борят за спечелването на купата. Това са Ливърпул, Рома, Реал (Мадрид) и Байерн. Реал направи нова крачка към продобиване на оценката за трета поредна година. Рома пък за пръв път в историята си доближава до тази фаза. Ливърпул е на 1/2-финал за пръв път от 2008 година насам, до момента в който Байерн игра на тази фаза за последно през 2016 година, когато отпадна от Атлетико Мадрид. Жребият за идната фаза е на следващия ден в централата на УЕФА в Нион.

Отборът на Реал Мадрид се промъкна през иглени уши, с цел да доближи до 1/2-финала в Шампионската лига. " Белият балет " загуби с 1:3 реванша с Ювентус на своя " Сантиаго Бернабеу ", само че с общ резултат 4:3 продължава напред в шампионата. Мадридчани се добраха до идната фаза безусловно в добавеното време на дуела, когато получиха доста дискусионна дузпа в своя изгода, а Кристиано Роналдо осъществя безпощадно.
Джанлуиджи Буфон пък бе изпъден с пряк червен картон за оборване на съдийското решение. Преди това Ювентус бе на прага на сензацията, вкарвайки три безответни гола, дело на Марио Манджукич във 2-ата и 37-ата минута, и на Блес Матюиди в 61-ата минута. Италианският първенец сподели същинската си класа и може доста да съжалява, че напуща шампионата по подобен метод, само че пък стана първият тим с три победи над Реал на неговия стадион.
Хесус Вайехо бе заел мястото на санкции Серхио Рамос. Зинедин Зидан заложи на Гарет Бейл като сътрудник на Кристиано Роналдо в офанзивата, а зад тях работи Иско.
Гонсало Игуаин водеше нападението на “бианконерите ”, подкрепян по крилата от Дъглас Коща и Марио Манджукич.
Ювентус поведе още с първата си атaка в мача. Сами Кедира напредна отдясно и с меко центриране постави топката на главата на Марио Манджукич, който от близко нямаше по какъв начин да сгреши и вкара за 0:1. В 7-ата минута Юве пропусна втора страхона опция. Дъглас Коща напредна отдясно и центрира остро в наказателното поле, където Кейлор Навас мазета топката само че право в краката на Гонсало Игуаин. Аржентинецът обаче се засуети и не съумя да вкара от близко. В 10-ата минута Реал също сподели зъби. Гарет Бейл нахлу в наказателното поле и насочи удар, който бе избавен от Буфон. Уелсецът още веднъж стигна до топката и опитва втори удар с пета, само че около вратата. В 13-ата минута домакините проведоха нова мощна офанзива. Роналдо финтира бранител и стреля по земя, Буфон избави, а по-късно Иско от близко довкара, само че се оказа, че е в засада.
В 15-ата минута пък Юве пропусна нов добър късмет. След центриране от корнер Манджукич засече топката от близко, само че право в тялото на Навас. В 25-ата минута Сами Кедира реши да стреля от воле от към 25 метра, само че прати кълбото над вратата.
В 30-ата минута отбраната на Юве не се оправи добре с едно центриране от фаул и топката бе изчистена в краката на Марсело, който опитва удар от придвижване по диагонала, само че не съумя да откри очертанията на вратата. В 33-ата минута Иско получи на ъгъла на пеналта отляво и незабавно насочи удар, който мина малко над напречната греда. Минута по-късно още веднъж Иско бе изведен самичък против Буфон и единствено блестящата интервенция на ветерана попречи да се стигне до гол. В 37-ата минута Стефан Лихтщайнер получи отдясно, напредна и центрира за Манджукич, който още веднъж надскочи директния си надзирател и вкара за 0:2. В добавеното време на първото полувреме Реал бе на косъм от попадение. След центриране от фаул Рафаел Варан стреля с глава и нацели напречната греда.
Зидан предприе двояна промяна на полувремето. На мястото на Каземиро и Гарет Бейл в игра се появиха Лукас Васкес и Марко Асенсио. В 48-ата минута Дъглас Коща напредна от крилото към наказателното поле и насочи отдалечен удар над вратата. В 58-ата минута Роналдо получи към точката на дузпата и стреля от придвижване по земя, само че Буфон бе на мястото си и избави. Минута по-късно и Кейлор Навас трябваше да демонстрира класа след мощен шут на Игуаин от границата на пеналта. В 61-ата минута вратарят на домакините стана виновник за своя тим. Дъглас Коща центрира остро, костариканецът не съумя да улови топката и я подари на Блес Матюиди, който вкара в опразнената врата.
В 69-ата минута Марко Асенсио стреля от фаул от добра позиция пред наказателното поле, само че прати топката над вратата. В 78-ата минута Иско получи пред наказателното поле и стреля мощно по земя, като Буфон трябваше да избавя. При последвалия корнер Варан бе изтърван към точката на дузпата, обърна се и стреля, само че около вратата. В 80-ата минута Джорджо Киелини се намеси рисковано при едно центриране и за малко да си означи гръмък автогол. В 86-ата минута Роналдо получи центриране на задната греда и стреля от близко, само че над вратата.
В последната минута на добавеното време драмата стана цялостна. Съдията Майкъл Оливър даде много противоречива дузпа за нарушаване на Меди Бенатия против Лукас Васкес, а Джанлуиджи Буфон бе изпъден с червен картон поради оборване. Роналдо пък извърши безпощадно наказателния удар и с този гол класира тима си напред в шампионата. Това е негов рекорден 11-ти следващ гол в шампионата.

 

 

Очаквано в другият чевъртфинал, тимът на Байерн (Мюнхен) се класира напред, след нулево тъждество със Севиля в мача реванш игран в Мюнхен. Баварците бяха спечелили с 2:1 в Испания. Юп Хайнкес подрежда 4-1-4-1 с изнесен в предни позиции Роберт Левандовски и нападателен квартет с Ариен Робен, Томас Мюлер, Хамес Родригес и Франк Рибери. Гостите от “Рамон Санчес Писхуан ” ще работят в скица 4-2-3-1 с централен нападател Висам Бен Йедер и офанзивно трио Пабло Сарабия, Франко Васкес и Хоакин Корея. В третата минута Хамес Родригес стреля мъничко над гредата след чудесна опция от директен свободен удар. В седмата Левандовски надскочи двама и насочи под гредата - вратарят Давид Сория не рискува и мазета в корнер. В 11-ата Пабло Сарабия финтира бранител и от доста хубаво позиция потърси фалцов изстрел към горния отдалечен ъгъл, но насочи прекомерно високо. В 32-ата Левандовски изиска дузпа за задържане в наказателното поле, само че съдията подмина ситуацията. След центрирането отляво топката мина доста рисково в наказателното поле, само че в последна сметка излезе в навън. Две минути по-късно Матс Хумелс завъртя майсторски топката от 23 метра и тя профуча доста рисково около далечната сглобка. В 37-ата Франк Рибери си отвоюва позиция за шут и стреля доста мощно от 20 метра - вратарят Сория някак съумя да избие. В 40-ата френското крило даде великолепен диагонален пас към Ариен Робен, който се стрелна напред, само че избра самостоятелно деяние и прати топката надалеч в навън.
Само минута по-късно баварците проведоха нова остра акция, само че Хесус Навас изпревари Рибери на втора греда и с шпагат почисти на два метра от голлинията. Мюнхенци заложиха на нападателни дейности в офанзива в края на полувремето. Въпреки това и андалуският състав имаше своя късмет. В 45-ата минута след неточност на Хави Мартинес Сарабия беше изведен на отлична позиция, само че Рафиня го спря. В 49-ата Рафиня центрира отляво към втората греда, където Левандовски беше на метър от голлинията, само че от много дребен ъгъл не откри междина и удари гредата от външната греда. В 59-ата Хоакин Корея тресна напречната греда след удар с глава. В 72-ата Робен направи добър рейд отдясно и реши да стреля към близкия ъгъл, оплитайки топката от външната страна на мрежата. В 77-ата отнеслият няколко удара Левандовски напусна игра и на терена се появи Сандро Вагнер. До края двата отбора по този начин и не си вкараха.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР