М инистърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов се срещна с

...
М инистърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов се срещна с
Коментари Харесай

Янаки Стоилов и Иван Гешев обсъдиха преминаването на Бюрото по защита към Министерството на правосъдието

М инистърът на правораздаването проф. Янаки Стоилов се срещна с основния прокурор Иван Гешев в Министерството на правораздаването. Двамата разискаха прекосяването на Бюрото по отбрана от Прокуратурата към Министерството на правораздаването.

"Най-важният въпрос е да продължи отбраната на застрашените в наказателното произвеждане лица без разтърсвания, произлизащи от преместването ", изясни проф. Стоилов.

Той добави, че подзаконовата нормативна база и двустранните съглашения би трябвало да продължат да се ползват и след влизането в действие на измененията в Закона за отбрана на лица застрашени по отношение на наказателното произвеждане.

От двете институции ще бъдат излъчени представители, които ще изготвят приемо-предавателните протоколи за имуществото и документите.

"Необходимо е да се уточнят въпросите към статута на чиновниците ", сподели още Стоилов.

Министърът изрази мнение, че преместването на Бюрото по отбрана още веднъж в Министерството на правораздаването няма да сътвори усложнения по повод защитата на основния прокурор, защото той има право на отбрана по Закона за Националната работа за защита.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР