L’Etape BULGARIA by Tour de France е масово любителско колоездачно

...
L’Etape BULGARIA by Tour de France е масово любителско колоездачно
Коментари Харесай

Състезателите от TOUR DE FRANCE идват в България

L’Etape BULGARIA by Tour de France е всеобщо любителско колоездачно съревнование по разпоредбите на голямия Tour de France, ориентирано към всички, които обичат колоезденето и в частност шосейното колоездене. То е и за огромните почитатели на Тура, които всяка година непроменяемо следват кервана и наблюдават под лупа изявите на най-силните колоездачи в света.

L’Etape BULGARIA се провежда от Спортен клуб „ София в Европа “ - лицензиран от Министерството на младежта и спорта, оторизиран от A.S.O. да организира едноименното съревнование в България, както и от „ Sport skills “ - организация за събития, регистриран Туроператор, който ще дава отговор за настаняването и логистиката по време на цялото събитие.

Състезанието ще се състои на 29 и 30 юли 2023 година с център Велинград и района.

На 29 юли, събота са планувани подгряващите събития с два старта без спортен темперамент - Семейно и Детско каране. През деня участниците ще имат опция да:

- да посетят Музея на Tour de France, който нормално се движи с кервана на Тура

- да се снимат с Диди (Дяволът, който обикаля всеки стадий на Tour de France) и нахъсва състезатели да дават по-добри резултати

- да поддържат и децата си в Детското съревнование в централната част на града

- да покарат дружно със фамилията си (ще се състои Семейно каране без спортен темперамент по затворен за придвижване маршрут из улиците на Велинград)

- да се включат в интензивности на нашите сътрудници в построеното Селище на събитието

На 30 юли, неделя L’Etape BULGARIA ще предложи на участниците два спортни маршрута с друга дължина и компликация. Колоездачите от начинаещи до опитни ветерани ще могат изберат един от двата маршрута с дължина 57 км и 102 км, според от спортната си форма. Тези направления са авансово тествани, утвърдени и категоризирани от специалистите на А.S.O. Информация за маршрутите с карта и детайлности ще бъдат налични за разглеждане в уеб страницата на надпреварата www.bulgaria.letapebytourdefrance.com.

В неделя сутринта участниците ще бъдат подредени на стартовата решетка безпристрастен старт като при експертите, състезателите ще дефилират по улиците на Велинград, а незабавно след излизането от града байрак и летящ старт ще дадат началото на същинската конкуренция.

Победители ще бъдат излъчени в по 4 възрастови категории в двете дистанции при мъжете и дамите. Всички направления ще потеглят от центъра на Велинград като се насочват на юг в дебрите на живописните Родопи по затворени за автомобилно придвижване пътища, както е по време на едно професионално съревнование. Най-високата точка, която ще доближат колоездачите е 1467 м надморска височина, като общата денивелация за дългата отдалеченост е над 2700 м.

Участниците в дългата отдалеченост при мъжете и дамите ще спорят за спечелването на следните емблематични фланелки от Голямото съревнование TOUR DE FRANCE:

Жълтата – най-желаната фланелка в света на колоезденето, знак на увереност и победа, за първите на финала мъж и жена

Зелената – знак на експлозивност и експедитивност, предопределена за най-хубавия спринтьор (победителите мъж и жена в Спринтовата права на трасето)

Бялата на червени точки - символизираща мощ и устойчивост оттатък границите на разсъдъка е предопределена за Краля на Планината (КОМ - KingOfMountain) и Кралицата на Планината (QOM) в изкачванията

Бялата - знак на юношески дух и обещаващ темперамент за най-хубав млад играч още веднъж мъж и жена

Регистрацията за присъединяване в надпреварата ще бъде отворена на 01 февруари 2023 година в уеб страницата на надпреварата www.bulgaria.letapebytourdefrance.com.

A задачата на този формат и това събитие се показва в няколко посоки:

- Популяризиране на колоезденето като наличен и всеобщ спорт

- Популяризирането на България като място за туризъм и добра опция за колоездене

- Популяризирането на Велинград и Родопите като дестинация за туризъм и положително място за колоездене

- Популяризиране на марката Tour de France отвън колоездачното общество

- Задълбочаване на връзката сред марката Tour de France и нейните почитатели по целия свят, превръщането й в една икона на колоезденето

Специалната премия от А.S.O към участниците е:

Първите трима в класирането на дългата отдалеченост за мъже и дами в L’Etape BULGARIA by Tour de France ще получат гратис присъединяване по един от истинските стадии на Tour de France през 2024 г, който ще бъде разгласен при представянето на TDF 2024 тази година. Всички записали се участници в L’Etape by Tour de France от всички страни ще могат да се записват с преимущество за този стадий през 2024 година Тазгодишният L`Etape du Tour 2023 във Франция да вземем за пример ще се организира на 9 юли и ще събере на старт първенците от другите страни, участници в стадиите от други страни, както и феновете на Обиколката. На старт това лято ще се съберат към 16 000 колоездачи, които ще провокират себе си по 152 км трасе с 4100 м денивелация сред Анемас (Annemasse) и Морзин (Morzine), по този маршрут единствено няколко дни по-късно ще премине 14-ият стадий от Тура. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР