Лютите чушки удължават живота. Това са установили учени от Средиземноморския

...
Лютите чушки удължават живота. Това са установили учени от Средиземноморския
Коментари Харесай

Лют език - дълъг живот

Лютите чушки удължават живота. Това са открили учени от Средиземноморския неврологичен институт в италианския град Поцили.

Консумирането на този тип зеленчуци способства за снижаването на общия риск от преждевременна гибел с 23%. Италианските учени изследвали 22 811 души, чието здраве било проследено в продължение на 8 години. Учените открили, че при тези от тях, които постоянно ядат люти чушки (поне 4 пъти седмично) смъртността от сърдечен припадък е с 40 % по-ниска. Рискът от мозъчен инсулт бил даже още по-нисък. При това защитният резултат на лютите чушки не зависел от типа на храната, която консумирали участниците в изследването.

Учените възнамеряват да продължат проучванията си, с цел да дефинират биохимичните механизми, посредством които работят алените люти чушки и сродните им култури, съдържащи капсацин, предава Българска телеграфна агенция. Това е алкалоид, притежаващ пикантен усет. Известно е, че това вещество е обвързвано с гибелта на злокачествените кафези, въздействащи на митохондрията на клетките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР