Люпко Петрович застава официално начело на ЦСКА като старши треньор.

...
Люпко Петрович застава официално начело на ЦСКА като старши треньор.
Коментари Харесай

Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА

Люпко Петрович застава публично отпред на ЦСКА като старши треньор. Досега той имаше ролята на съветник в клуба, само че от неделя ще управлява мачовете, подготвителния развой и всичко, обвързвано с подготовката на алените като ментор.

Добри Митов ще продължи работата си в щаба като асистент, дружно с досегашните си сътрудници Милош Крушчич, Ивайло Станев, Ивайло Петров и Кирил Динчев.

" Проведохме сериозен диалог с играчите. Най-важното в този миг е тимът да заиграе като колектив. Футболистите би трябвало да осъзнаят, че от сходна обстановка се излиза, в случай че са задружни и си оказват помощ на терена. Който се мисли за звезда, не тича, не се бори и не се раздава на терена, няма да играе ", сподели Петрович.

По думите му играчите в тима не би трябвало да мислят за себе си, а да защитят достойнството на клуба и да се отблагодарят на публиката за поддръжката. " Труден миг за всички, който ще се преодолее единствено с победи и по-добри игри и резултати. Затова обаче ще би трябвало дисциплинираност във всички аспекти и най-много - огромно сърце за идните сложни борби ", добави той.

Това е третият български тим, на който Петрович ще е треньор. През 2001 година под негово ръковдство " Левски " стана първенец на България. По-късно същата година той се раздели с отбора. През 2003 година Петрович се завърна в страната, само че като треньор на " Литекс ", с които завоюва купата на България. Той още веднъж ръуководи " Литекс " и в интервала сред 2005 - 2007 година, а през 2015 още веднъж се завърна като треньор на отбора. През 2015 година Петрович още веднъж пое " Левски " закратко. Тогава напусна " сините " поради спор с тогавашния състезателен шеф Станислав Ангелов. и се закани да не работи повече с български тимове, само че в този момент пое ЦСКА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР