Люксембург и Португалия играят при резултат 0:4 в мач от втория

...
Люксембург и Португалия играят при резултат 0:4 в мач от втория
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Люксембург 0:4 Португалия, старт на втората част

Люксембург и Португалия играят при резултат 0:4 в мач от втория кръг на квалификациите за Евро 2024 от група „ J “. Капитанът Кристиано Роналдо откри още в деветата, а Жоао Феликс удвои в 15-ата минута. Бернардо Силва оформи класиката в 18-ата минута. Роналдо вкара втория си гол в 31-ата минута. Срещата на „ Стад дьо Люксембург “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата. 

Домакините записаха нулево тъждество в първия си мач при гостуването на Словакия, а като цяло са в серия от шест следващи мача без загуба. Иберийците пък не срещнаха компликации против Лихтенщайн на старта на квалификациите и се поздравиха с триумф с 4:0 в дебюта на новия селекционер Роберто Мартинес.

Наставникът на Португалия заложи на скица с трима бранители. На вратата бе Руи Патрисио, а пред него действаха Данило Перейра, Рубен Диаш и Антонио Силва. По фланговете бяха сложени Нуно Мендеш и Диого Далот, а в средата на терена – Бруно Фернандеш и Жоао Палиня. Тройката в нахлуване пък беше завършена от Жоао Феликс, капитанът Кристиано Роналдо и Бернардо Силва.

Срещата започва с опит за нещо като напън от страна на домакините, които стигнаха и до първия  шанс в шестата минута, когато Венсен Тил стреля, само че бе блокиран от Бернардо Силва. Последва втори шут, този път на Жерсон Родригес пред наказателното поле по тревата, само че прекомерно слаб и в навън.

Португалия обаче отговори уместно и откри резултата още с първата си опция. В деветата минута Бернардо комбинира с Бруно Фернандеш отдясно, който центрира на далечната греда, където Нуно Мендеш скочи добре и смъкна с глава за капитана Кристиано Роналдо, а той вкара топката с левия крайник от вратарското поле за 0:1.

Само шест минути по-късно гостите удвоиха преднината си. Бернардо Силва получи на десния фланг, влезе във вътрешността и центрира към далечната греда, където Жоао Феликс се вклини чудесно сред двама бранители на Люксембург и с глава прати топката в противоположния ъгъл на вратаря – 0:2.

180 секунди след втория гол падна и трети подобен. Жоао Палиня получи в половината на домакините и с превъзходен извеждащ пас по въздуха откри Бернардо в наказателното поле, който бе изтърван от бранителите и с глава откри десния ъгъл на Антъни Морис – 0:3.

Португалците продължиха да преобладават и вкараха четвърто попадение в 31-ата минута. Тогава домакините сбъркаха при изнасянето на топката, което разреши на Феликс да комбинира с Бруно, който пък изведе Роналдо отляво в наказателното поле, а петкратният притежател на „ Златната топка “ стреля ниско с левия крайник в близкия ъгъл на Морис – 0:4.

Три минути по-късно топката попадна за пети път във вратата на Люксембург, само че този път голът беше анулиран поради засада. Роналдо извърши късо свободен удар отдясно на наказателното поле за Бруно, а по-късно последва удар на състезател на „ мореплавателите “, който бе блокиран. Топката обаче се върна във Фернандеш в пеналтерията, който комбинира с Данило Перейра и той означи, само че беше в нередовна позиция.

Във втората минута от добавеното време гостите разиграха добре отдясно, като топката мина поредно през Мендеш, Перейра и Феликс, който влезе във вътрешността, направи двойно с Роналдо и по-късно шутира от дъгата пред наказателното поле, само че над вратата.

Primeira parte
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР