Люис Хамилтън спечели четвъртата си световна титла и като цяло

...
Люис Хамилтън спечели четвъртата си световна титла и като цяло
Коментари Харесай

Ботас все пак превъзхожда Хамилтън по един параграф


Люис Хамилтън завоюва четвъртата си международна купа и като цяло се показа доста по-добре от своя съотборник. При пол позишъните превъзходството е напълно в интерес на британеца: 10 на 2. Победите също са ясни: 8 за Люис и 2 за Валтери.

По брой на подиумите резултатите са доста равностойни, само че въпреки всичко с превес на Хамилтън: 11 на 10. 6 на 1 за него са и записаните най-бързи обиколки през сезона. Само че откакто сграбчи успеха в последното гран при за сезона в Абу Даби, Ботас въпреки всичко съумя да надделее над своя съотборник по един параграф.

Според формалния туитър акаунт на Формула 1, Ботас оглавява класирането по брой на обиколки, направени в позиция от топ 3. Финландецът е направил 822 тура, заемайки надлежно първо, второ или трето място. Хамилтън е втори с 794, а Фетел с Ферари е на трето място с 777.

Тримата изброени имат солидна преднина пред четвъртия водач по този индикатор – Кими Райконен е направил едвам 419 обиколки на топ 3 позиция. Следващите в класацията са водачите на Ред Бул с 399 за Рикардо и 264 за Верстапен.

Въпреки тоталното предимство на Хамилтън, Ботас не се усеща като втори водач в Мерцедес. " На няколко пъти – доста по-малко, в сравнение с би ми се желало – съумях да бъда пред него " призна Валтери пред Скай Спортс. " Въпреки че той е извънреден, в действителност извънреден водач, аз също нуждая се да имам вяра в себе си. Ако се слагам в позиция на номер две, по-добре да си заставам у дома. "

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР