Любовта към българската история и родината се възпитава от ранна

...
Любовта към българската история и родината се възпитава от ранна
Коментари Харесай

Учителка от столичното 81 СОУ Виктор Юго предлага на децата от трети клас един по-различен урок по история

Любовта към българската история и родината се възпитава от ранна детска възраст и това е идеята, зад която застава Евелина Стоилова , класен началник на 3 " е " клас в столичното 81 СОУ " Виктор Юго ". Благодарение на увлекателно поднесения от нея образователен материал в часовете по предмета " Човекът и обществото " учениците израстват с горделивост за това, че са наследници на античен, смел народ и пазители на българския дух.

По време на урока, отдаден на " Създаването на българската страна ", децата като се изключи че се срещнаха с “Именника на българските ханове ”, получиха и специфичен подарък - бойното знаме на прабългарите - конска опашка, окачена върху копие.

През предходната образователна година учебното управление на 81 СОУ " Виктор Юго " дружно възпитаници, родители, учители и с поддръжката на фондация " Въздигане " слагат началото на запазване на българската история и дух в образователното заведение. По мотив Деня на славянската книжовност и българската култура и просвета 24 май те провеждат благотворителен базар, на който се продават предмети, свързани със славната история, а задачата е освен да бъдат събрани пари за щедрост, а да бъде предаден заветът на Кубрат. Така са събрани 1 111 лева, които са употребявани от фондацията за закупуването на исторически картини, дарени на учебното заведение. Такъв базар ще бъде проведен и в дните 1 и 2 март в навечерието на Националния празник, когато вярата е да бъдат събрани още средства за закупуване на картини за обогатяване на галерията " Българската история в картини " в учебното заведение.

В звуковия файл можете да чуете репортаж от урока по история.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР