Любовната история на 45-годишната французойка Беатрис и 34-годишния иранец Мохтар

...
Любовната история на 45-годишната французойка Беатрис и 34-годишния иранец Мохтар
Коментари Харесай

Ирония на съдбата: Вдовица на расист отиде в бежански лагер и залюби лудо мигрант

Любовната история на 45-годишната французойка Беатрис и 34-годишния иранец Мохтар е по-вълнуваща и от филм. Години наред Беатрис е щастливо омъжена за полицейски чиновник с крайно расистки убеждения, който работи в бежанския лагер край Кале, споделя Нова телевизия.

Задачата му е била да стопира опитите на мигрантите да преминат от Франция във Англия. Тъй като самият той не е имал право да бъде партиен член, той помолил Беатрис да се запише в редиците на крайнодесния Национален фронт на Марин льо Пен.

Съпругът на Беатрис умира от рак през 2010 година, а тя продължава да живее в региона на бежанския лагер, дружно с майка си и своя наследник.

Един ден през 2015 година тя се смилила над младо момче от Судан и се съгласила да го закара с колата си до лагера, именуван „ Джунглата”. Тогава Беатрис осъзнала в какъв брой тежки условия живеят мигрантите. „ Имах чувството, че се намирам във военна зона и си споделих, че просто би трябвало някак да им помогна” , споделя тя пред английската телевизия BBC.

Беатрис стартира да носи облекла и храна на хората в „ Джунглата”. През февруари 2016 година, при едно от следващите си визити тя среща 34-годишния Мохтар, който в миналото е работил като преподавател в Иран, заплашен от гонене и отблъснат от личното си семейство, защото е сменил вярата си и е приел християнството.

Беатрис среща Мохтар малко преди негово фотоси да се появят в редица медии по целия свят. Причината – иранецът и няколко други мъже, живеещи в лагера, са зашили устните си в символ на митинг против ужасяващите условия в лагера.

„ Той пристигна при мен и доста нежно ме попита дали желая чаша чай. Беше обич от пръв поглед”, споделя Беатрис. На двамата обаче въобще не им е било елементарно да поддържат връзка. Мохтар не приказвал френски, а тя знаела напълно малко думи на британски език.

Независимо от езиковата преграда, двамата се влюбват и скоро Беатрис приютява в дома си своя обичан и няколко негови другари. Тя даже им оказва помощ да си купят лодката, с която да преминат Ламанша и да отидат във Англия.

Пътуването към Англия обаче не минава без проблеми. Малко преди да доближи английския бряг, лодката с тримата бежанци стартира да се цялостни с вода . В последна сметка бреговата защита изпраща хеликоптер и избавя мигрантите.

След като тримата били разпитани, Мохтар бил изпратен в бежански лагер, а по-късно изместен в хостел за мигранти в Шефийлд. Иранецът даже към този момент е кандидатствал за леговище.

Беатрис и Мохтар не престават да поддържат връзка, само че нямат съответни проекти за бъдещето . „ Няма значение дали нашата връзка ще завърши, това е най-красивата любовна история в моя живот”, споделя французойката.

*През предходната година броят на живеещите в лагера край Кале доближи рекордните 10 000 души. В края на 2016 година управляващите взеха решение за закриването му и реалокираха хилядите живеещите там в други места за настаняване във Франция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР