Любов не означава безоблачно щастие през цялото време. Тя преминава ...

Любов не означава безоблачно щастие през цялото време. Тя преминава

4 етапа, през които любовта преминава

Любов не значи безоблачно благополучие от самото начало. Тя минава през разнообразни стадии, които имат своите възходи и падения. Борбата с негативите е нещото, с което сътрудниците се сблъскват непрекъснато и което е ключът към изчистването на взаимоотношенията, постигайки естетика и благополучие. За да поддържате здравословна връзка, би трябвало да приемете разликите си, да се обичате макар тях и дружно с тях. Това трансформира връзката в същинско партньорство, а любовта се извежда на последващо, по-стабилно ходило.

Динамиката в любовта е друга в другите ѝ стадии. Тя се трансформира. Поставя сътрудниците пред провокациите в живота, както в самостоятелен, по този начин и в взаимен аспект. Всяка обич търпи трансформации, тъй като всяка обич минава през разнообразни стадии. Някои от тях са общовалидни за множеството връзки.

Кои са 4-те стадия, през които любовта минава?

1. Романтична фаза.

Първият и най-вълнуващ стадий, през който любовта минава, е сантименталната фаза. В нея сътрудниците гледат единствено един в различен. Страстта е на високо равнище. Виждаме единствено най-хубавото у колегата си. Не можем да спрем да мислим за него. Той е нашият свят. Обикновено този стадий не престава към 2-3 месеца. През това време считаме половинката си за съвършена. Мислим, че сме разкрили същинското благополучие в негово лице.Фокусът към колегата и желанието да сме непрекъснато наоколо до него постоянно пречи на работата ни през този срок, пречи на другарствата ни и ни кара да се усещаме захласнати. Това е по този начин, тъй като в първата фаза на любовта се отключват същите невротрансмитери, присъщи за пристрастяването, даже към опиати.2. Етапът на битката за превъзходство.

Когато етапа на влюбването и сантименталния взор към колегата отмине се демонстрират самостоятелните ни черти от характера. В едно партньорство съвсем постоянно има битка за превъзходство, подбудена от егото. Не всички двойки се борят за едни и същи неща. Но битки неизбежно пораждат точно в този втори срок, когато се открива кой ще дърпа конците във връзката и по кои тъкмо въпроси. Фокусът се измества от приликите посред ви и се насочва към разликите. Това е и стадият, в който доста връзки се разпадат, тъй като сътрудниците не съумяват да правят отстъпка, когато това се постанова.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg
PromoMall.bg