Любопитно Тъмната страна на великите личности, които смятаме за светци

...
Любопитно Тъмната страна на великите личности, които смятаме за светци
Коментари Харесай

Тъмната страна на великите личности, които смятаме за светци

Любопитно Тъмната страна на великите персони, които считаме за светци Хора сме и позволяваме неточности  Ванеса Николова 28 юни 2019, 09:36 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Тъмната страна на великите персони, които считаме за светци
Тъмната страна на великите персони, които считаме за светци
 Слънчево затъмнение в Рак - време е да оставим страховете в предишното
Слънчево затъмнение в Рак - време е да оставим страховете в предишното
 „ Толкин “ печели фена с въображение и страст
„ Толкин “ печели фена с въображение и страст
 Как се промени тя: от
Как се промени тя: от " Спешно поделение ", до " Добрата брачна половинка "
 Мадона със мощно обръщение, пусна клип, цялостен с принуждение
Мадона със мощно обръщение, пусна клип, цялостен с принуждение
 Сексоложка с забавен съвет, в случай че желаеме да горим калории
Сексоложка с забавен съвет, в случай че желаеме да горим калории
 Сладолед за всеки парещ ден, в който не сте във почивка
Сладолед за всеки парещ ден, в който не сте във почивка
 10 скъпи урока за парите, на които да научим децата си
10 скъпи урока за парите, на които да научим децата си

ъществуват персони, които са се трансформирали в същински митове, с помощта на активността си в разнообразни сфери от публичния живот.

Голяма част от тях са дотам почитани, че имената им са се трансформирали в знак на святост и даже божественост.

Те пленяват с харизмата си или със своето подарък слово, а хората остават омагьосани и в тях виждат само доброта, вяра, лъч светлина.

Какво обаче се крие зад тези обожествени облици и кои са тайните, които не са толкоз познати на необятната аудитория. Ето какво споделя EL PAÍS за тъмните секрети на великите персони.

Мик Джагър – когато музиката се трансформира в бизнес

Една от легендите на рок музиката. Познаваме го като извънреден шоумен, актьор и музикант. Фронтмен на една от групите, които трансформираха музикалната промишленост.

Какво обаче се крие от другата страна на монетата? Кое е лицето, което не познаваме? Това, което остава прикрито зад блясъка на прожекторите и медийните изяви.

Никой от тези, които познават Мик Джагър, не е отричал неговия несравним гений. Но доста хора са били разочаровани от внезапните промени в държанието му и от обстоятелството, че приема музиката най-много като бизнес, а не като пристрастеност, без която не би могъл да живее.

Бившата му брачна половинка Бианка Джагър го разказва като най-лошата версия на мачизма. Китаристът на „ Ролинг Стоунс” Рон Ууд споделя, че Джагър нееднократно си е присвоявал негови хрумвания и ги е наричал свои без никакво съображение.

Бил Уайман, някогашен басист на групата, разяснява, че именитият музикант продължава да се занимава с музика единствено поради финансовите облаги. Според него „ Ролинг Стоунс” се е трансформирала в една голяма комерсиална корпорация.

Джон Кенеди – „ Президентът е мъртъв, да живее президентът”

Джон Кенеди е 35-тият президент на Съединени американски щати и може би президентът с най-хубав обществен имидж в модерната история на страната.

Млад, харизматичен, интелигентен. За него споделят, че е извършил Съединени американски щати единствено с позитиви, само че какъв в действителност е бил Кенеди отвън облика, в който всички го познаваме?

Писателят Джед Меркурио отбелязва, че Кенеди е бил в действителност изумителна персона със своите несъгласия: „ Беше честен политик, на който му липсваше морал в персоналния живот.”

И доста хора от обкръжението на 35-тия президент удостоверяват това изказване.

Отношението му към неговата брачна половинка и честите изневери, връзките с хора от съмнителни кръгове. Всичко това остава прикрито, тъй като през 60-те години на предишния век персоналният живот на известните персони не е дотолкоз в светлината на прожекторите.

Махатма Ганди – пацифизмът има ли цена?

Махатма Ганди познаваме като човек, който се бореше да реализира промени в международния ред единствено и само по кротичък метод.

Ганди се опитваше да потвърди на обществата, че не са нужни войни, с цел да позволяваме проблемите си. Той искаше да пребори несправедливостта и да интегрира хората от най-долните касти в Индия в публичния живот.

Още като юноша Ганди се афишира за расист (спрямо негроидната раса). По време на престоя си в Южна Африка с него свързват изявления, които прокламират превъзходството на бялата раса.

Той обаче упреква европейците, че се пробват „ да принизят индийците до равнището на чернокожите, чиято единствена работа е да ловуват и да имат добитък, с цел да могат да си купят жена.”

През последните години от живота си Ганди е упрекван, че постоянно е спал в едно легло с млади и даже дребни голи девойки. Обяснението му е било, че по този метод тествал волята си.

Елвис Пресли – музикална легенда, чиято детска фантазия е да бъде разузнавач

Елвис Пресли безспорно е една от най-популярните персони на предишния век. Неговият облик е прочут както на съвременниците му, по този начин и на младите, които не престават да се радват на музиката му и до през днешния ден.

Чаровен, убеден, надарен. Елвис е икона освен в музиката, само че и пример за мъжка хубост и лъчение.

Като множеството хора, които се сблъскват със славата обаче, Елвис протяга ръка към опиатите и става тяхна изкупителна жертва.

Кралят на рока прибягва до диалози с президента Ричард Никсън, предлагайки му да заеме длъжността на федерален сътрудник. Причината – голямото му терзание от падението на американското общество и расовото напрежение.

Въпреки неизмеримия му гений и любовта на милионите фенове околните хора до Елвис го разказват като детски и завладяващ човек със странни и даже извратени хрумвания.

Алберт Айнщайн – талантлив академик, само че диктатор в дома

Колкото и неща да кажем за достиженията на Айнщайн в науката, постоянно ще е малко. Той е един от най-великите физици на всички времена, чиито открития са от основно значение и до през днешния ден.

В дома си обаче именитият академик е радикално друг човек.

Студен и даже нападателен брачен партньор. Айнщайн е пренебрегвал качествата на по-нежния пол и даже е споделял, че те нямат място в света на науката.

Към първата си брачна половинка – сръбкинята Милева Марич, се отнася жестоко. Тя забременява от него преди да имат брак и той я принуждава да се върне в Сърбия, където да роди щерка им.

Дете, което Айнщайн в никакъв случай не пожелава да види.

В последна сметка Милева и Алберт се женят, само че след куп сложени условия от негова страна. Сръбската физичка не получава любовта и грижата, която дава от своя страна.

Много специалисти също настояват, че огромна част от откритията на Айнщайн са реализирани, с помощта на взаимната му работа с Милева. Нейното име обаче не е упоменато на никое място.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР