Любопитно Петко, който сам режисира живота си Вижте първата от

...
Любопитно Петко, който сам режисира живота си Вижте първата от
Коментари Харесай

Петко, който сам режисира живота си

Любопитно Петко, който самичък режисира живота си Вижте първата от поредицата истории, които NOVA и Нетинфо ще опишат в границите на акцията на УНИЦЕФ „ С очи за всички “ 14 ноември 2019, 14:58  Петко, който самичък режисира живота си
„ Ако съм режисьор на своя филм, желая хората да знаят, че краят ще бъде благополучен “.

Петко Сталинчев е в действителност режисьор на своя личен филм, на своя живот. И по този начин към този момент 30 години, откогато се е родил в Пловдив, а родителите му, открили, че вродено заболяване няма да му разреши да върви, го изоставят. От тогава Петко бива прехвърлян в разнообразни институции. Но с помощта на силата на духа му, това не му попречва да написа личния си филм.

Историята на Петко е първата, която NOVA и Нетинфо описват, в границите на подкрепената от двете медии акция на УНИЦЕФ „ С очи за всички ", отдадена на децата и младежите с разнообразни качества.

В рамките на акцията ще бъдат показани разнообразни вдъхновяващи истории и образци за триумф, макар компликациите, с които децата и хората с увреждания се постанова да се оправят всекидневно. Целта е да бъде чут техният глас, техните фантазии и желания, като те бъдат сложени в центъра на акцията, да бъдат овластени.

Петко Сталинчев към този момент учи за магистър „ Социални действия " в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, а в това време работи и като админ на данни в телекомуникационна компания. Живее в София и се оправя напълно самичък.

Количката не го стопира да живее повече от интензивно, без да се въздейства от физическите бариери. Благодарение на другари и на Планинската избавителна работа преди време даже изкачва и връх Мусала. В последните години интензивно спортува баскетбол, като тренира най-малко три дни седмично, взе участие и в шампионати.

Петко споделя, че друго го стопира и му пречи в живота, не физическите бариери: „ Вървенето и ходенето на хората като коне с капаци “. „ Разминават се на пет метра от мен настрана, като че ли съм извънземно “, добавя той.

Това е и главната цел на акцията – поставяйки в центъра децата и младежите като Петко, на техните голям брой качества, да се увеличи разбирането и чувствителността във връзка с правата на децата и младежите, живеещи с увреждания.

„ Фокусът е не да се вглеждаме в уврежданията, а да забележим какво се крие от вътрешната страна. Всяко едно от тези деца има качества, всяко има прикрит гений. Системата би трябвало да се настройки по тези деца, би трябвало да спрем да повтаряме, че децата са бъдещето, ние би трябвало да подсигурим този късмет, да им дадем опция да влязат в това бъдеще и да бъдат пълноценни персони “. Това разяснява в утринния блок на Народоосвободителна въстаническа армия актрисата Елена Петрова, която бе лице на акцията на УНИЦЕФ отдадена на родителите на деца с увреждания, извършена през юни.

Вера Рангелова, шеф на стратегия „ Ранно детско развиване “ на УНИЦЕФ уточни, че за жалост няма точна статистика калко са децата с увреждания в България, само че по данни от разнообразни източници те към 32 хиляди деца. „ Те имат потребност от кураж, мощ, с цел да осъществят своите качества. Да създадем по този начин, че средата, нашето отношение към хората, да бъдат такива, които да им разрешават да разпрострат качествата си “, добави тя.

„ Време е към този момент да забележим съответни дейности, да се спре говоренето и да стартира да се работи “, прикани още Елена Петрова.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Мистерия: хиляди мъртви птици край езеро <br>
Мистерия: хиляди мъртви птици край езеро
 <br> Бочели: <strong> Ужасен съм </strong> от случилото се с този <strong> необикновен реализатор </strong> <br>
Бочели: Ужасен съм от случилото се с този необикновен реализатор
 <br> <strong> Поли Генова </strong> качи фотография с обичания, сподели и дребния Даниел <br>
Поли Генова качи фотография с обичания, сподели и дребния Даниел
 <br> Три <strong> измислени научни обстоятелството </strong>, в които евентуално вярвате <br>
Три измислени научни обстоятелството , в които евентуално вярвате
Последни  Петко, който самичък режисира живота си Петко, който самичък режисира живота си  <p><strong>Смешните снимки</strong> на един кралски рожденик&nbsp;</p> Смешните фотоси на един кралски рожденик  Коалицията предлага нарастване на пенсиите Коалицията предлага нарастване на пенсиите  Отвлякоха дребен питбул и му счупиха крайници Отвлякоха дребен питбул и му счупиха крайници  <p>Най-мощният сериен автомобил в света е електрически</p> Най-мощният сериен автомобил в света е електрически  <p>БСП изиска оставката на Боил Банов&nbsp;</p> Българска социалистическа партия изиска оставката на Боил Банов  „ Откраднат живот “ с 4 награди „ Откраднат живот “ с 4 награди " NOVA поддържа...  Кои българи ще взимат по-ниски пенсии с парите от частните фондове Кои българи ще взимат по-ниски пенсии с парите от...  <p><strong>Най-странните</strong> върхове на <strong>Гинес, </strong>поставяни някога</p> Най-странните върхове на Гинес, поставяни в миналото  <p>Млада жена е убита в Ямбол, има арестуван</p> Млада жена е убита в Ямбол, има задържан  <p>&quot;Прозренията на Раковски&quot; - историята на един революционер</p> "Прозренията на Раковски " - историята на един...  Гугъл също навлиза в банковия бранш Гугъл също навлиза в банковия бранш  <p>Триковете, които ни прилагат&nbsp;<strong>в ресторантите</strong></p> Триковете, които ни ползват в заведенията за хранене  <p>Добата - <span style= Добата - от най-слаб състезател, до воин на племето  <p>Спасиха кученце <span style= Спасиха кученце с опашка на главата  <p>Пълноценно <strong><span style=
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР