Любопитно Най-добрите храни за засилване на имунната система Те могат

...
Любопитно Най-добрите храни за засилване на имунната система Те могат
Коментари Харесай

Най-добрите храни за засилване на имунната система

Любопитно Най-добрите храни за усилване на имунната система Те могат да бъдат доста потребни в сезона на грипа  Ива Ваташка 21 ноември 2019, 09:06  Най-добрите храни за усилване на имунната система Източник: IStock/Getty Images
потребата на избрани храни може да ви помогне да засилите имунната си система и да предотвратите появяването на простуда и грип. Планирайте по този начин менюто си, с цел да включите в него тези потребни и богати на витамини храни.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА КОИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ ХРАНИ, С КОИТО ДА ЗАСИЛИТЕ ИМУННАТА СИ СИСТЕМА
Най-добрите храни за усилване на имунната система  храна  храна  храна  храна
Цитрусови плодове

След като се разболеят, множеството хора прибягват до витамин С, тъй като той оказва помощ за укрепването на имунната система. Смята се, че този витамин усилва производството на бели кръвни кафези, които са основни в битката с инфекциите. Тъй като тялото не създава и не съхранява витамин С, то е нужно да си го набавяте всеки ден, с цел да бъдете здрави. Почти всички цитрусови плодове са с високо наличие на този витамин – единствено би трябвало да си изберете.

Червени чушки

Ако смятате, че цитрусовите плодове имат най-вече витамин С от всеки плод или зарзават, помислете още веднъж. Червените чушки съдържат два пъти повече витамин С от цитрусовите плодове. Те също по този начин са богат източник на бета каротин. Освен че покачва имунната ви система, витамин С може да помогне за поддържането на здрава кожа. Бета каротинът оказва помощ да поддържате здравето на очите и кожата си.

Ключът е в разнообразието. Ако хапвате единствено по една от тези храни, това няма да е задоволително, с цел да се преборите с настинката или грипа, даже да ги ядете непрекъснато. Обърнете внимание на порциите на храните и целесъобразния дневен банкет, с цел да не приемете прекалено много от един витамин и прекомерно малко от различен.

Не можете да се предпазите от настинката и грипа единствено посредством храненето, само че това е положително начало. Част от тези артикули обаче не са целесъобразни за хора с някои болести. Преди приема им, би трябвало консултация с доктор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР