Любопитно Малката сестра на най-мразения човек За разлика от брат

...
Любопитно Малката сестра на най-мразения човек За разлика от брат
Коментари Харесай

Малката сестра на най-мразения човек

Любопитно Малката сестра на най-мразения човек За разлика от брат си тя води доста спокоен и въздържан метод на живот  Надежда Неменски 21 август 2019, 12:51 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Малката сестра на най-мразения човек
Малката сестра на най-мразения човек
 „ Невъзпитан малчуган ” или „ мъж на място ”: двете истини за Лео ди Каприо
„ Невъзпитан малчуган ” или „ мъж на място ”: двете истини за Лео ди Каприо
 Редки фотоси на кралица Елизабет с панталони
Редки фотоси на кралица Елизабет с панталони
 Кейти Холмс и Джейми Фокс са се разделили
Кейти Холмс и Джейми Фокс са се разделили
 Да вземеш нещо и да го преобразуваш в нещо друго – Явор, платното и боите
Да вземеш нещо и да го преобразуваш в нещо друго – Явор, платното и боите
 Едни от най-култовите тоалети от премиите на MTV
Едни от най-култовите тоалети от премиите на MTV
 Спиращи дъха трилъри и взривоопасен екшън в деветата седмица на „ Великият понеделник “ по KINO NOVA
Спиращи дъха трилъри и взривоопасен екшън в деветата седмица на „ Великият понеделник “ по KINO NOVA
 Яна Маринова отпразнува рожден ден с каскади за кино лентата „ Диви и щастливи “
Яна Маринова отпразнува рожден ден с каскади за кино лентата „ Диви и щастливи “

рез 1930 година жена на име Паула Хидлер е уволнена от позицията си в застрахователна компания във Виена, Австрия. Според нея тя е скъп и работлив кадър, само че за какво по този начин внезапно я отстраняват в зората на Втората международна война?

Оказва се, че е поради фамилното ѝ име.Докато „ Хидлер “ е напълно нормално немско фамилно име, по-малко обичайното му изписване не е. Паола употребила обичайния правопис, само че нейният брат Адолф избрал друга версия – „ Хитлер “. А брат ѝ към този момент се е трансформирал в едно от най-мразените имена в историята. Паула просто още не го знаела.

Паула Хитлер, дребната сестра на Адолф

Преди да порасне и да бъде презряна от обществото, Паула е най-малкото дете на Алоис и Клара Хитлер и дребната сестра на Адолф Хитлер. Родена на 21 януари 1896 година тя е едвам на 6 години, когато татко им умира и майката клара става глава на фамилията.

Клара мести децата си в непретенциозен апартамент в дребното градче Линц в Северна Австрия. Те живеят мъчно, прехранвайки се с пенсията, която Алоис им оставил. Клара не работи, а посвещава цялото си време на децата си. И Адолф, и Паула я запомнят като всеотдайна майка.

За страдание единствено пет години след гибелта на брачна половинка си, Клара също умира – от рак на гърдата. Семейният доктор оставя Адолф да заяви диагнозата на майка си и сестра си. Клара се помирява със ориста си, само че Паула е прекомерно дребна, с цел да разбере какво се случва в действителност. Едва на 11 години, тя стартира да разчита на по-големия си със 7 години брат.

След като Клара умира, Адолф се мести във Виена, а Пула остава в фамилния апартамент в Линц. Те живеят с държавната пенсия на татко им, а в допълнение от държавното управление им е отпусната и дребна стипендия. По-късно Адолф се отхвърля от пенсията и дава своя дял от стипендията на сестра си.

Paula Hitler, younger sister of Adolf, arrested and interrogated by US intelligence officers. Germany. July 12, 1945 pic.twitter.com/bCymTvyyTX
— McDonald_69 (@McDonald_69) February 2, 2015
Сестрата на фюрера

В началото на 20-те години Паула се мести във Виена и до момента в който брат ѝ продължава да преследва фантазиите си да бъде художник и публичен водач, Паула избира по-тих и банален живот. Тя работи известно време като икономка за няколко заможни фамилии във Виена, както и в еврейско общежитие.

След като стопира да работи като икономка, Пула работи като секретарка на няколко места, а по-късно през войната работи като такава и във военна болница. Малко се знае за политическите възгледи на Паула Хитлер. Работила е в еврейско общежитие, само че в никакъв случай не едокументирано да е проявала някаква злост към жителите му. Освен това тя в никакъв случай не е подкрепяла намерено брат си и в никакъв случай не е станала член на нацистката партия.

През 2005 година обаче откриватели откриват, че тя е била сгодена за Ъруин Джекелий – офицер от Третия райх и един от основните евтанизатори на нациститте, виновен за изпращането на най-малко 4000 души в газовите камери. Бракът в последна сметка е неразрешен от Адолф Хитлер, който арестува Джекелий и го изпраща на Източния фронт, където той умира като руски военнопленник.

Въпреки че явно Паула не поддържа политическите и обществени дейности на Адолф, добре знае се, че тя е обожавала по-големия си брат. Тя постоянно се оплаквала от обстоятелството, че двамата се виждат извънредно рядко. В изявление от 1946 година, обещано за американската войска, Паула споделя, че не има вяра, че той е наредил унищожаването на милиони хора. За нея това просто не пасва в облика на брата, който тя познава.

A letter and interview by Paula Hitler https://t.co/o3t0rE3wqs pic.twitter.com/dLmnHTaG28
— Interview TipsTricks (@Interview360) October 25, 2017
Изглежда и Адолф е бил завързан към сестра си, тъй като откакто тя губи работата си поради родството си с него, той финансово я поддържа. И през войната, чак до самоубийството си през 1945 година Адолф продължава да ѝ изпраща пари и да се интересува от нейното благоденствие.

След Хитлер

След войната Паула Хитлер е задържана и разпитвана от американски разузнавачи. Тя изяснява, че въпреки да обича брат си и да получава финансова помощ от него, през последното десетилетие го е виждала единствено по 1-2 пъти годишно и в действителност е имала най-малък контакт с него. Освен това твърди, че се е срещала с Ева Браун единствено един път за тези 10 години.

В последна сметка тя е освободена и се връща във Виена, където в началото живее от спестяванията си. Когато парите от брат ѝ свършват, тя стартира работа в локален магазин. През 1952 година Паула се мести в Берхтесгаден, Германия в планините тъкмо отвън Залцбург, и трансформира името си на Паула Уолф.

През по-голямата част от живота си Паула живее усамотено, без да посещава обществени събирания. Животът ѝ след войната може да бъде избран като спокоен и въздържан.

През 1959 година тя дава единственото изявление в живота си пред английски публицист. По-голямата част от диалога се върти към детството ѝ с Адолф, а когато ѝ задават политически въпроси, тя ги отбягва. От изявлението излиза наяве, че тя към момента не изпитва друго с изключение на удивление към по-големия си брат. Тя непрекъснато повтаря по какъв начин не може да повярва, че той е виновен за нещо толкоз извънредно като Холокоста.

През 1960 година на 64 години Паула Хитлер умира.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР