Любопитно Как да разпознаем диабета: Видове, симптоми и превенция Днес

...
Любопитно Как да разпознаем диабета: Видове, симптоми и превенция Днес
Коментари Харесай

Как да разпознаем диабета: Видове, симптоми и превенция

Любопитно Как да разпознаем диабета: Видове, признаци и предварителна защита Днес означаваме Световния ден за битка с диабета  Ива Ваташка 14 ноември 2019, 09:06  Как да разпознаем диабета: Видове, признаци и предварителна защита
Как да разпознаем диабета: Видове, признаци и предварителна защита
 8 съвета за напълно лице даже и след изтощителна седмица
8 съвета за напълно лице даже и след изтощителна седмица
 Ще има ли продължение на
Ще има ли продължение на " Приятели "
 Бочели: Ужасен съм от случилото се с този необикновен реализатор
Бочели: Ужасен съм от случилото се с този необикновен реализатор

" Витошка " е измежду най-скъпите улици в Европа
 Забравете неправилната стойка, ето я същинската причина за болките във врата
Забравете неправилната стойка, ето я същинската причина за болките във врата
 Екшън, бокс и покупко-продажби с мафията в престъпния сериал „ Кървави пари “
Екшън, бокс и покупко-продажби с мафията в престъпния сериал „ Кървави пари “
 Вижте най-сексапилния мъж на планетата за 2019 година
Вижте най-сексапилния мъж на планетата за 2019 година

а 14 ноември означаваме Световния ден за битка с диабета. По този мотив ви представяме кои са предупредителните знаци, че може би страдате от това заболяване или има заплаха да го развиете. Също какви са типовете диабет и какво да вършиме, в случай че сте диагностицирани с него.

ВИЖТЕ ЧЕСТИТЕ СИМПТОМИ НА ДИАБЕТ И КАК ДА ПРЕДОТВРАТИТЕ ПОЯВАТА МУ

Какво е диабетът?

Диабетът е заболяване, което се появява, когато кръвната ви глюкоза, наричана още кръвна захар, е прекомерно висока. Кръвната глюкоза е вашият главен източник на сила и идва от храната, която ядете. Инсулинът е хормон, създаван от панкреаса, който оказва помощ на глюкозата от храната да попадне в клетките ви, с цел да се употребява за сила. Понякога тялото ви не създава задоволително или не усвоява добре инсулин. Тогава глюкозата остава в кръвта и не доближава до клетките ви.

Прекаленото наличие на глюкоза в кръвта може да докара до здравословни проблеми. Въпреки че диабетът няма лекуване, можете да предприемете стъпки, с цел да управлявате болестта си и да бъдете здрави.

Какви са другите типове диабет?

Най-често срещаните типове диабет са вид 1, вид 2, както и гестационен диабет.

Диабет вид 1

В този случай в тялото настава цялостна липса на инсулин. Имунната система нападна и унищожава клетките в панкреаса, които създават инсулина. Диабет вид 1 нормално се диагностицира при деца и младежи, макар че може да се появи във всяка възраст. Хората с това заболяване би трябвало всеки ден да одобряват инсулин, с цел да живеят. Затова той постоянно е именуван и инсулинозависим диабет.

Диабет вид 2

При хората с тази диагноза инсулин се създава, само че не се усвоява добре от организма. Глюкозата остава в кръвта и равнището на кръвната захар се покачва. Можете да развиете диабет вид 2 във всяка възраст, даже през детството. Този вид обаче се среща най-често при хора на междинна възраст и възрастни хора. Това е и най-разпространеният диабет.

Гестационен диабет

Той се развива при някои дами, когато са бременни и в множеството случаи отминава след раждането на бебето. Гестационният диабет обаче е един от рисковите фактори за развиване на диабет вид 2 на по-късен стадий в живота.

Други типове диабет

По-рядко срещаните типове включват моногенен диабет, както и диабет, обвързван със болестта муковисцидоза.

Какво е преддиабет?

Тук няма ясни признаци – може да имате преддиабет и да не разберете. Но това е рисково, тъй като преди хората да развият диабет от вид 2, съвсем постоянно имат преддиабет. Тогава равнищата на кръвната захар са по-високи от естественото, само че към момента не са задоволително високи, с цел да бъдете диагностицирани с диабет.

Затова е добре да се консултирате с доктор и да проведете нужните проучвания. Ако откриете, че имате преддиабет, това не значи, че ще развиете диабет вид 2, изключително в случай че спазвате проект за лекуване и режим на диета и извършения. Малките промени в всекидневието могат да имат голямо значение върху оправянето с тази болест или даже да предотвратят появяването и развиването ѝ.

Какви са рисковите фактори за развиване на диабет вид 2?

Ако сте на възраст над 45 години или страдате от наднормено тегло и затлъстяване, сте влечение към развиване на диабет. Същото важи и в случай че в рода ви има заболели от диабет, в случай че имате нараснали равнища на холестерол или триглицериди, страдате от високо кръвно налягане или имате открито сърдечно-съдово заболяване. Риск има и когато страдате от меланхолия или имате синдром на поликистозни яйчници.

Какви здравословни проблеми могат да развият хората с диабет?

С течение на времето високата кръвна захар води до проблеми като:
сърдечни болести заболявания на бъбреците проблеми с очите проблеми със зъбите увреждане на нервите проблеми с краката
Симптоми и предварителна защита
Симптомите на диабета и по какъв начин да предотвратите появяването му  диабет и признаци  диабет и признаци  диабет и признаци  отмалялост
Симптомите на диабет вид 1 могат да стартират бързо - за няколко седмици. Симптомите на диабет вид 2 постоянно се развиват постепенно - в течение на няколко години. Те могат да бъдат толкоз леки, че даже да не ги забележите. Много хора с диабет вид 2 нямат признаци. Някои от тях не откриват, че имат болестта, до момента в който не се появят здравословни проблеми, свързани със диабет – като замъглено зрение или сърдечни проблеми.

Ранното разкриване и лекуване на диабета може да понижи риска от развиване на затруднения.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ива Ваташка Източник: диабет признаци .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Все още ли сме най-нещастните в Европа <br>
Все още ли сме най-нещастните в Европа
 <br> Три <strong> измислени научни обстоятелството </strong>, в които евентуално вярвате <br>
Три измислени научни обстоятелството , в които евентуално вярвате
 <br> <strong> 5 знака </strong>, че в дома ви има <strong> дървеници </strong> <br>
5 знака , че в дома ви има дървеници
 <br> <strong> Кейт Мидълтън </strong> още веднъж <strong> </strong> очарова с визия (СНИМКИ) <br>
Кейт Мидълтън още веднъж очарова с визия (СНИМКИ)
Последни  Мечка нахапа грубо ловджия в Стара планина Мечка нахапа грубо ловджия в Стара планина  McLaren Elva Две автомобилни фантазии: McLaren & Ferrari  <p>Как да <strong>разпознаем диабета:</strong>&nbsp;Видове,&nbsp;симптоми и превенция</p> Как да разпознаем диабета: Видове, признаци и...  <p>Хората с тези имена би трябвало да почерпят</p> Хората с тези имена би трябвало да почерпят  Иван Гешев Висш съдебен съвет гласоподава още веднъж назначението на Гешев  <p>Дъжд и облаци през днешния ден, какво ще е времето през уикенда</p> Дъжд и облаци през днешния ден, какво ще е времето през уикенда  Доналд Тръмп Импийчмънта на Тръмп, какво се случва  Motorola Razr Motorola показа сгъваемия смарт телефон Razr  <p>Шимпанзета убиват човешки бебета в Уганда</p> Шимпанзета убиват човешки бебета в Уганда  <p><strong>8 съвета</strong> за <strong>съвършено лице</strong> даже и след изтощителна седмица</p> 8 съвета за напълно лице даже и след изтощителна...  <p><strong>Да прозреш Раковски:</strong> Как се написа разказ за един популярен бунтовник?</p> Да прозреш Раковски: Как се написа разказ за един популярен...  <p>Тръмп одобри Ердоган,100 милиарда $: Добри другари сме</p> Тръмп одобри Ердоган,100 милиарда $: Добри другари сме  Климатичните промени или корупцията потопиха Венеция Климатичните промени или корупцията потопиха Венеция  Вучич желае „ Малък Шенген ”, в Косово сочат към Путин Вучич желае „ Малък Шенген ”, в Косово сочат към Путин  Тези открития трансформират всичко, което знаем за световното стопляне Тези открития трансформират всичко, което знаем за...  <p>Ще има ли продължение на&nbsp;<strong><span style= Ще има ли продължение на "Приятели "  Страшна злополука в Словакия, доста починали и ранени Страшна злополука в Словакия, доста починали и ранени  Приеха бюджета на първо четене - догонващ или уравновесен Приеха бюджета на първо четене - догонващ или уравновесен  <p>Бочели: <strong>Ужасен съм</strong> от случилото се с този <strong>невероятен изпълнител</strong></p> Бочели: Ужасен съм от случилото се с този необикновен...  Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров Всичко от през днешния ден Виц на деня В реката някакъв се дави и вика за помощ. - За, Бога дребосъче - подвиква му минаващият по брега лорд Джордж. Какви са тези нелепости!… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Студенти трансформират български университет в Станфорд  Липсата на секс води до тези здравословни проблеми  Да осиновиш дете в България: историята на Яна  Градинарят на Моне: по какъв начин се съживява легенда  Българин усъвършенства втори връх на Гинес (СНИМКИ)  От Стакевци до НАСА и Водещи вести  <p>Хората с тези имена би трябвало да почерпят</p> Хората с тези имена би трябвало да почерпят  Доналд Тръмп Импийчмънта на Тръмп, какво се случва  Иван Гешев Висш съдебен съвет гласоподава още веднъж назначението на Гешев  <p>Шимпанзета убиват човешки бебета в Уганда</p> Шимпанзета убиват човешки бебета в Уганда  <p>Дъжд и облаци през днешния ден, какво ще е времето през уикенда</p> Дъжд и облаци през днешния ден, какво ще е времето през уикенда  Приеха бюджета на първо четене - догонващ или уравновесен Приеха бюджета на първо четене - догонващ или уравновесен  <p><strong>Да прозреш Раковски:</strong> Как се написа разказ за един популярен бунтовник?</p> Да прозреш Раковски: Как се написа разказ за един популярен бунтовник? Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР