Любомир Ганев, президентът на Българска волейболна федерация, даде ексклузивно интервю

...
Любомир Ганев, президентът на Българска волейболна федерация, даде ексклузивно интервю
Коментари Харесай

Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол: Очаквам да приемем рекорден бюджет, който да успеем да изпълним

Любомир Ганев, президентът на Българска волейболна федерация, даде извънредно изявление пред формалния уебсайт ден преди Общото заседание. Миналата седмица легендата беше определен за президент на Балканската волейболна асоциация. Ганев приказва по всички настоящи въпроси, свързани с българския волейбол.

- Г-н Ганев, да стартираме хронологично. В края на предходната седмица бяхте определен за президент на Балканската волейболна асоциация. Какво значи този пост за българския волейбол?

Огромно самопризнание за мен и за българския волейбол. Особено тъй като стана на историческата асамблея на Балканската волейболна асоциация в Истанбул. За първи път от всички зонални асоциации организирахме и осъществихме балканско състезание по снежен волейбол. То е първото в историята на европейската конфедерация CEV. То беше отразено и в уеб страницата на CEV като историческо. Най-радостно е, че има български първенци по снежен волейбол.

- Какви са най-големите проблеми на волейбола на Балканите и какви са проектите на асоциацията за решаването им?

Балканската волейболна асоциация е може би най-добре работещата зонална такава под шапката на CEV. Смело и гордо мога да заявя, че проблемите ни са дребни и ги решаваме бързо. Стремим се да усилваме броя на страните, които вземат участие в балканските шампионати. Също да има по-голям брой шампионати по плажен и снежен волейбол под егидата на БВА. Стремим се да подкрепяме страните, които нямат опция да вземат участие в надпреварите.

- Какво ви предложи Александър Боричич, президентът на CEV, който участва на асамблеята?

Да продължаваме да работим по същия метод. Боричич похвали БВА и управлението отпред с президента на турската федерация, който беше на върха й през 2022 година. Боричич бе очевидец на подписването на два нови спонсорски контракта на БВА с интернационалните компании. Едната е със здравната институция Аджъбадем, която участва и в България. А другата е Билетиниау, която е за продажба на билети за всевъзможни събития в Турция и на Балканите.

- Да се върнем на наша територия. Утре ще водите Общото заседание на Българска федерация по волейбол. Какво очаквате?

Да приемем препоръчаните промени в устава на федерацията. Да вкараме снежния волейбол като спорт, с цел да може клубове, които практикуват единствено него, да станат членове на федерацията. Една от главните точки е да се понижи броят на членовете на Управителния съвет от 25 на 17 души. Това беше и предизборно заричане на инициативния комитет, който ме издигна за президент преди три години. Вкарваме спомагателни условия за претендентите за членове на Управителния съвет. Добавяме няколко комисии, които ще станат непрекъснати във федерацията. И също така чакам да приемем рекорден бюджет за 2023 година, който се надявам да успеем да осъществим.

- Прочетохте ли всички изявленията на претендентите за членове на управителния съвет? Доволен ли сте по какъв начин мислят волейболните хора?

Да, безусловно всички! Няма да разясня работата на сътрудниците, с които съм работил в последните три години. Техните резултати са видни за клубовете, които ще гласоподават. Искам да кажа, че в подадените кандидатури усещане прави желанието на потвърдили се във волейбола хора да бъдат част от управлението на федерацията. Такива са Александър Иванов от Хебър и Александър Маджуров от Деа - двама президенти и същински волейболни специалисти.

- Предстои доста с напрежение лято за нашите национални тимове. Какво очаквате като показване?

Като федерация подсигурихме всичко, което беше поискано от щабовете на националните тимове. Визирам интервал за подготовка, контролни мачове, застраховане на нужните условия на състезатели и треньорски щабове. Надявам се и имам вяра, че в тази толкоз богата на волейболни събития година ще имаме доста мотиви за наслада. При подрастващите ще участваме на три международни шампионати и съвсем несъмнено на две европейски. Мъжете и дамите имат значими шампионати във Волейболната лига на нациите. Освен това сме домакини в лицето на Варна на европейското състезание за мъже. Жените също вземат участие на европейско състезание. След това ни следва и присъединяване на олимпийските квалификации. Наистина съм уверен, че ще имаме повече мотиви за наслада през 2023 година. Волейболът е най-успешният групов спорт на България и в този момент е миг още веднъж да го потвърдим.

- Доволен ли сте от работата по клубовете и каква е връзката сред тях и федерацията?

В последните години се вижда доста израстване при огромна част от клубовете. Особено тези, които вземат участие в efbet Суперволей. Успяхме да създадем от волейбола артикул, който да е прелъстителен за сътрудници, медии и общини, които желаят да одобряват разнообразни шампионати. И преди всичко - за почитателите, които са най-голямото ни благосъстояние. Специално в efbet Суперволей всички мачове са доста оспорвани. Голяма част от тях приключват след 5 гейма. И като прибавим, че четири от шестте дуела на седмицата са в разнообразни дни и са директно в ефира на b1b box развиването на волейбола е очевидно. Клубовете съумяват да притеглят нови сътрудници. Комуникацията с тях е постоянна - от една страна с комисиите в БФ Волейбол, а от друга с ръководителя и членовете на Управителния съвет. Стремим се всяка година да вършим най-малко по две срещи с клубовете във всички райони. Всеки може да черпи информация от извора и да споделя своите проблеми. В последните три години организирахме срещи с над 60 кмета в обитаеми места, където има волейболни клубове и се опитваме да подпомогнем активността на всеки. Тези срещи се регистрират като доста ползотворни освен от представителите на локалната власт, само че и от самите клубове. Много постоянно водят до повишение на качеството на работата и изискванията.

- Какво бихте споделили за край?

Пожелавам триумф на всички претенденти за членове на Управителния съвет. Както заявих при избирането за президент, ще намеря общ език и метод да работя с всеки, който бъде определен.

Източник: Труд
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР