Любомир Бъчваров, който играе Чефо в хитовия сериал Ол инклузив

...
Любомир Бъчваров, който играе Чефо в хитовия сериал Ол инклузив
Коментари Харесай

НЕВЕРОЯТНО: Вижте какво накара Чефо от „Ол инклузив” да откаже цигарите

Любомир Бъчваров, който играе Чефо в хитовия сериал „ Ол инклузив ” по Нова тв, отказал цигарите преди години, когато съществено се бил амбицирал да преплува Ламанша в двете направления. Актьорът, родом от Велико Търново, упражнявал по два-три пъти в седмицата и към този момент имал сполучливи представяния в маратони, когато потърсил подпомагане от Олимпийския комитет. За жал, желанието му освен не било задоволено, а било посрещнато с лека подигравка.

„ Гледай си специалността ”, споделили му от там, което доста натъжило Любомир Бъчваров. И въпреки всичко артистът, който тогава бил на 32 години, към този момент с две деца и известност, регистрира позитиви от тази своя несбъдната фантазия. Спрял цигарите, спортува интензивно оттогава и до през днешния ден, 80-годишният артист, който чества рожден ден на 29 септември, продължава да плува километри в намерено море.

„ Тренирах три години в тежка минерална вода, в басейн в Рударци, по три пъти в седмицата. Исках да преплувам Ламанша в двете направления. В едната са го преплували към този момент доста хора. Исках да отида и да се върна. Но по тази причина е належащо да има екипи, които да са с теб ”, споделял е Любомир Бъчваров и е изтъквал, че с изключение на извънредно физическо предизвикателство, сходно начинание е и тестване за душeвността. „ Защото това е безумство. Безгранична самотност на първо време, с която аз се пребори ”, казвал е артистът.
Тази година той пребори и Ковид-19, поради който влезе в болница. Докато е под лекарско наблюдаване, научил, че ще бъде почетен с „ Икар ” на Съюза на артистите в България. Любомир Бъчваров получи почетната премия „ За чест и достолепие ”. Ковид-19 изцяло го срутва. „ Бях сянка. Отслабнах 15 кг. Не можех да направя даже една крачка. Нямах сили да приказвам, да чета. Жив мъртвец! ”, споделя екранният Чефо.

В интервала си на възобновяване Любомир Бъчваров се снимал в американска продукция „ Спомени ” , в която играел брат на холивудската звезда Лиъм Нийсън. Героят на българския артист е в количка с деменция, а родственикът му – в ролята е екшън звездата, идва да го види. Въпреки късата сцена и че не приказват един език, двамата артисти бързо си стават близки. Толкова, че когато фотографът на продукцията се появил да документира момента, Лиъм Нийсън се затичал и прегърнал мощно Любомир Бъчваров.
За благополучие, търновецът се оправя и с тестването Ковид-19. „ Това лято плувах 85 км ”, хвали се екранният Чефо неотдавна. Той работи с все същия хъс, като измежду плановете му е моноспектакълът „ Старецът и морето ” по Хемингуей. Любомир Бъчваров работи по него със брачната половинка си – художник-сценографа Надежда Митева. Актьорът мечтае изискванията, свързани с пандемията, да се възстановяват, с цел да играе спектакъла на всички места в страната. Любомир Бъчваров желае отново да сложи и „ Греховната обич на Зографа Захарий ”, с чийто фрагмент преди време печели кастинг в София на Цирк дю Солей. Актьорът, който тогава бил шеф на Търновския спектакъл, толкоз впечатлил екипа на известната натрупа, че дамите в него се просълзили. По-късно получил известие с въпрос дали желае да е част от трупата на Цирк дю Солей. Иска ли запитване? Трябвало единствено да изпрати една трагична ария. Той дал записа на сътрудниците от българска страна, ангажирани с кастинга. Тъкмо щял да приказва със Стефан Данаилов, който тогава бил министър на културата, когато научил, че записът не дошъл до получателя. Агентите от българска страна не го изпратили до Цирк дю Солей и ролята, която Любомир Бъчваров трябвало да играе в спектакъла на трупата, била поверена на чешки артист.

„ Щастието е в това, в случай че имаш, да го споделиш с някого. Ако можеш, да направиш някого благополучен. А това вършим ние, актьорите, на сцената. Затова може би съм благополучен. Защото гледаме доста съществено на това, което вършим, като задача ”, споделя Любомир Бъчваров за любовта си към специалността.
Той я припознава като свое предопределение поради именитият артист Константин Кисимов. „ Не е в нашия жанр, само че е непосредствен до нашия жанр. Той е повода аз да се реша най-сетне да аплайвам във ВИТИЗ ”, споделя екранният Чефо.

Актьорът споделя, че е имал извънредно щастливо детство. Израснал на улица „ Колю Гайтанджията ” във Велико Търново. С връстниците му били сплотена тайфа и играели по през целия ден. На театрална сцена стъпва още на 8 години, когато съседът му Георги Ефремов, който бил извънредно добър самодеец, го поканил да се запознае с подготовката на зрелище в читалище „ Надежда ”. Малкият Любо бил мощно впечатлен. Толкова, че когато му оферират да взе участие в постановката „ Снежанка и седемте джуджета ”, бъдещият артист незабавно приема. Следват още доста магични моменти в театъра и киното, които Любомир Бъчваров ще си напомня в неизбежните за специалността сложни моменти.

Актьорът е късметлия и със срещите си с сътрудници. Той е възпитаник на  Боян Дановски, на който посвети Икар-а си, изтъквайки, че е неговият господ в театралното изкуство. „ Това е огромната ми среща в живота ”, казвал е Любомир Бъчваров, като е подчертавал какъв брой доста му е дал, даже единствено с наличието си, с излъчването си, което е определял като пътеводна светлина.

Актьорът е прочут и от огромния екран. Има функции в златните ленти „ Следователят и гората ”, „ Умирай единствено в краен случай ”, „ Бариерата ” и други. Играел е и в поредиците „ Капитан Петко челник ”, „ Константин Философ ”, „ В името на народа ”. На театрална сцена е партнирал на Апостол Карамитев, а със Стефан Данаилов се е срещал единствено във филм, само че пък са били близки. Любомир Бъчваров е изтъквал какъв брой широкоскроен човек бил Мастъра и какъв брой му помагал. Когато Ламбо бил министър на културата, сътрудника му бил шеф на Пернишкия спектакъл, а след това и на Търновския спектакъл. „ Никой не ми е помагал толкоз, колкото той. И освен на мен – Стефан се раздаваше, беше в действителност пример за добър и сърдечен човек ”, споделя Любомир Бъчваров.

Той постоянно се е определял като благополучен човек освен, поради възможностите в специалността и скъпите срещи с сътрудници, а и поради щастливото си семейство. Любомир Бъчваров и художникът-сценограф Надежда Митева са дружно повече от 30 години и имат четири пораснали дъщери.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР