Любителят-търсач на вековни дървета, Роб Макбрайд остана силно впечатлен от

...
Любителят-търсач на вековни дървета, Роб Макбрайд остана силно впечатлен от
Коментари Харесай

Роб Макбрайд за величествените секвои над Кюстендил, боксовите ръкавици и минералната вода

Любителят-търсач на вековни дървета, Роб Макбрайд остана мощно впечатлен от вековните секвои край село Богослов, над Кюстендил. Той бе съпроводен от Любомира Колчева от фондация ЕкоОбщност и Силвия Михова от Търговско дружество Осогово.
 
“Бях в действителност впечатлен, те ни посрещнаха в снежна одеждa. Наистина са доста величествени, основават това усещане още от горичката преди тях. Тя е като гора в Америка ”, съобщи за Дарик британският странник.

Българският претендент за Европейско дърво на годината- Величествените секвои от “Ючбунар ” са на 7- мо място във краткотрайното класиране. Гласуването продължава до 28 февруари.
 Роб Макбрайд при секвоите над Кюстендил Търговско дружество Осогово 
Роб Макбрайд, научил от секретарят на Търговско дружество “Осогово ” Силвия Михова, че преди години, кората на секвоите е била употребена като заряд за боксови ръкавици, възкликна с възприятие за хумор- “дървото за боксови ръкавици ”.
 Секвоите над Кюстендил Търговско дружество Осогово 
“През лятото ще бъде доста хубаво да се върна при секвоите и бих предложил на хората, които ме следват в обществените мрежи да го създадат, настина си заслужава.  Да дойдат на пикник, с чаша вино или бира в ръка.

Има и други места в Кюстендил, които ще ме накарат да се върна, като галерията на Владимир Димитров-Майстора. Видях в Кюстендил покрив на къща, построен към дърво, с цел да бъде непокътнато.

В Англия това няма да бъде направено, дървото ще се отреже. Тук има друго отношение ”, разяснява любителят- изследовател на вековни дървета Роб Макбрайд.
 Гората от секвои над Кюстендил Търговско дружество Осогово 
Показвайки знания за Кюстендил и лечебната му минерална вода, британският странник сподели с възприятие за хумор- “Секвоите вършат особено пречистване на минералната вода и имат принос към хората, които посещават града за термални процедури. Може би хората, които идват на бани тук, ще имат кожа, мека като кората на секвоите ”.
 
 Роб Макбрайд при секвоите над Кюстендил Търговско дружество Осогово
Гласуването и поддръжката за нашите дървета продължава до 28 февруари на страницата www.treeoftheyear.org. През последната седмица – 22-28 февруари - резултатите ще бъдат скрити и поддръжниците на състезанието няма да виждат настоящото класиране.

За да гласувате, както и предходната година, ще би трябвало да изберете две дървета и да потвърдите избора си посредством активиране на връзка, получена на посочен от вас електронен адрес.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР