Любители на екстремните спускания откриха днес рафтинг сезона по река

...
Любители на екстремните спускания откриха днес рафтинг сезона по река
Коментари Харесай

Рафтинг сезонът по река Струма в района на Кресненското дефиле бе открит

Любители на рисковите спускания откриха през днешния ден рафтинг сезона по река Струма край Симитли. Първият ден притегли хора на разнообразни възрасти и с друг опит.

Тази година от клубовете чакат ползата да бъде главно от страна на българите, сподели за Българска телеграфна агенция инструкторът по рафтинг Станимир Станимиров. За повторно сезонът се открива в условия на зараза от ковид. Това е и повода по-малко чужденци да посещават региона в търсене на мощни чувства, уточни Станимиров. Предишни години през лятото Кресненското дефиле е посещавано от огромен брой непознати жители, съществена част от които от Израел. През миналия сезон задграничните туристи са били под 10 % от нормалния брой гости на рафтинга по река Струма.

Тази година клубовете ще разчитат на положителните условия, които предлага природата. Заради изобилните снеговалежи през зимните месеци, реката е пълноводна, а спусканията - по-екстремни. Много хора към този момент търсят до момента с природата, по тази причина разчитаме, че ще има интерес, сподели още Станимир Станимиров.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Рафтингът притегля доста туристи към община Симитли поради хубостта на Кресненското дефиле и положителните условия за този спорт по водите на река Струма, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на Симитли Апостол Апостолов. Наред с това се разпространяват и другите туристически обекти в общината. Много хора идват тук за тиймбилдинг и това е мотив да посетят и храмовете и параклиси в общината, добави Апостолов.

 Снимка: Българска телеграфна агенция
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР