Любимият на поколения актьор Стефан Данаилов от известно време нови

...
Любимият на поколения актьор Стефан Данаилов от известно време нови
Коментари Харесай

Големият Стефан Данаилов води тежка битка с болестта на Паркинсон

Любимият на генерации артист Стефан Данаилов от известно време нови има съществени здравословни проблеми, написа " 24 часа ". Те не са свързани с лимфома, от който той страда от години.

Заради това Стефан Данаилов спря да върви в Народното събрание, само че дава препоръки от вкъщи си по новите закони.Негови рекомендации са били вписани (и приети) в промени в закона за киното.Даже студентите му от НАТФИЗ вървят на лекции у тях, тъй като не е в добра физическа форма, въпреки ментално да е в съвършена такава.

Наблюдава го и го лекува персонално известният невролог акад. Лъчезар Трайков, при който той върви постоянно на прегледи. Предписва му най-новите лечения и най-модерни медикаменти за борбат с заболяването на Паркинсон.Лекарят е уверен и подсигурява, че положението му ще се усъвършенства в най-скоро време. Уви, Данаилов към този момент не владее и двете си ръце. Има болки и в раменете и тремор.

Стефан Данаилов в последно време въобще не излиза от вкъщи си. Много го е раздрусала и загубата на сестра му Росица.Данаилов не поема никакви задължения, камо ли функции в постановки, въпреки да има куп предложения. Заговори се за взаимен план с актрисата Аня Пенчева, само че това се оказа единствено положително желание, а не факт. Дано да се случи.

Единственото, което го крепи, са неговите студенти.Всяка събота и неделя те го посещават в дома му, където Мастера продължава да ги учи на театрално изкуство и пък те го зареждат със своята сила.А знаете ли по какъв начин ги посреща? На масата постоянно има съветска салата и кисели краставички, хайвер и всякакви рибки. Е, и с малко водка. Казва им " наздраве "!

Мастера не се е отказал да играе “Пигмалион " в Народния спектакъл. Мина 400-ното зрелище. Набира сили да се яви още веднъж на първата сцена.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР