Любимият филмов фестивала на бургазлии ще се проведе от 16

...
Любимият филмов фестивала на бургазлии ще се проведе от 16
Коментари Харесай

Номинираният за „Оскар” филм „След зимата” открива Burgas International Film Festival’ 22 на 16 юли

Любимият кино фестивала на бургазлии ще се организира от 16 до 22 юли с безкомпромисна селекция, нови модули и интернационалните посетители.

Събитието се провежда от Фондация „Модерат“ с партньорството на Община Бургас. Входът на всички прожекции е свободен.

Петима другари от Никшич, Черна гора, в края на двайсетте години на новия век, пръснати из остатъците от някогашна Югославия, се пробват да запазят другарството си, макар че ги разделят километри. Така стартира „След зимата“, който е миналогодишният черногорски претендент за 94-ите награди „Оскар“ в категорията за най-хубав задграничен филм. Лентата е копродукция на Черна гора, Сърбия, Хърватия и Франция. Прожекцията ще се състои на открита сцена „Охлюва“, КЦ „Морско казино“ от 21.30 часа.

Един от акцентите в бургаския кино фестивал това лято е селекцията от късометражни танцови филми от България. Тя се осъществя за първи път и е готова от хореографа Яница Атанасова и актрисата Мартина Апостолова.

Сред журито, което ще оцени и отличи най-хубавите оферти са унгарският режисьор Дьорд Палфи, който ще показа и последния си филм “Вечност ”, френският артист Пол Ами, както и българските режисьори Елица Петкова, Еди Шварц, Йордан Петков и актрисата Симона Теохарова.

Ние към този момент започваме да губим самообладание и броим дните до вдъхновяващите срещи с всички тези създатели.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР