Любчо Георгиевски: Ще гласувам, подкрепям референдумаАз ще гласувам на референдума

...
Любчо Георгиевски: Ще гласувам, подкрепям референдумаАз ще гласувам на референдума
Коментари Харесай

Любчо Георгиевски: Ще гласувам, подкрепям референдума

Любчо Георгиевски: Ще гласоподавам, поддържам референдума
Аз ще гласоподавам на референдума на 30 септември. Аз съм първият политик, който сложи безстрашно този въпрос /спора за името с Гърция, бел.ред./, по метод, по който през днешния ден работи министър председателят Зоран Заев. По това време преговаряхме с гръцкия министър председател Симитис за имената - Северна и Горна Македония, само че тогава това беше единствено за интернационално потребление.

Това сподели основателят на ВМРО-ДПМНЕ и някогашен македонски министър председател Любчо Георгиевски пред Радио свободна Европа във връзка идния реферндум на 30 септември за Договора с Гърция и за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз и НАТО.

Георгиевски напомни, че по това време "най-големите му съперници и критици за тези договаряния с Гърция са били от тогавашния опозиционен Социалдемократически съюз и околните до тази партия журналисти".

"Много се веселя, че през днешния ден тази самодейност се води от премиера Зоран Заев. Ако през днешния ден не решим този въпрос, ще си останем БЮРМ още доста десетилетия... Предстоящият референдум е късмет, който би трябвало да се употребява. На този въпрос не би трябвало да се гледа от партийна позиция. Става въпрос за един наднационален въпрос. Цяла Македония би трябвало да бъде обединена", сподели още някогашният македонски министър-председател.

Любчо Георгиевски не утвърждава позицията на настоящето управление на ВМРО-ДПМНЕ, което води по-скоро политика на протест на референдума. "По отношение на измененията в Конституцията би трябвало да кажем, че досега сме създали няколко промени и това не е нещо ново", сподели още той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР