Льо Мер: Търговската война е реалностФренският финансов министър Бруно Льо

...
Льо Мер: Търговската война е реалностФренският финансов министър Бруно Льо
Коментари Харесай

Льо Мер: Търговската война е реалност
Френският финансов мини

Льо Мер: Търговската война е действителност
Френският финансов министър Бруно Льо Мер предизвести по време на срещата на финансовите министри на Г-20, че комерсиалната война е нещо действително в този момент, оповестява Би Би Си.

Настоящата комерсиална политика на Съединени американски щати e да постанова едностранни мита, основани на „ закона на джунглата “, съобщи той.

Но министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин дефинира митата като наложителни, с цел да може Европейски Съюз и Китай да отворят пазарите си и да разрешат свободна конкуренция.

Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп разказа Европейски Съюз като зложелател в търговията. Малко по-късно Тръмп заплаши, че ще наложи наказателни мита в размер на 500 милиарда $ върху вноса от Китай. Съединени американски щати има огромен търговски недостиг и при търговията с Европейски Съюз и с Китай.

Двудневните диалози в Буенос Айрес сабират дружно финансовите министри и централните банкери на международните топ 20 стопански системи.

Мнучин отбрани президента Тръмп и съобщи, че и Европейски Съюз и Китай би трябвало да отворят пазарите си. „ Моето известие е ясно. То е същото, което президентът съобщи по време на срещата на Г-7. Ако Европа има вяра в свободната търговия, ние сме подготвени да подпишем контракт за свободна търговия без мита, без бариери и без дотации, само че би трябвало и трите условия да са изпълнени “, съобщи той.

Обръщайки се към Китай Мнучин съобщи, че крайни мита против Пекин са „ в действителност вероятни “. „ Ние бяхме много ясни в нашите цели “, добави той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР