Лятото, така както го разбираме, започва частично на 2 юни,

...
Лятото, така както го разбираме, започва частично на 2 юни,
Коментари Харесай

Георги Рачев: Лятото идва около 8-10 юни

Лятото, по този начин както го разбираме, стартира отчасти на 2 юни, а напълно – към 8-10 юни. Това сподели в „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

„ Все още могат да се видят хора с тениски и такива с якета. Когато има слънце, е доста топло, само че по-късно внезапно се захлажда . Виновен за това е един голям антициклон над Англия – „ Виола “, като в неговата източна външна страна се промъкват едни такива хладни въздушни маси, които дестабилизират атмосферата “, изясни той.

И през днешния ден ще се развиват купесто-дъждовни облаци и ще има условия за краткотрайни превалявания с градушки

Според проф. Рачев както през днешния ден, по този начин и на следващия ден  ще вали дъжд и ще има гръмотевици. Времето ще се успокои след сряда следобяд. Възможно е обаче леко захлаждане в неделя – евентуално с 1-2 градуса.

„ Атмосферната циркулация ще се промени през идната седмица и към сряда ще се затопли трайно – няма да ги има студените сутрини “, каза още климатологът. 

Ще има и градушки

Проф. Рачев уточни, че в София температурите ще са към 23-24 градуса с доста слънчеви часове. Само в неделя ще има леко захлаждане със съществени превалявания . Температурите в Пловдив ще продължат да се покачват – над 25-26 градуса.

По морето проблем е студената морска вода, която оказва въздействие. Крайбрежните води обаче ще доближат до 20-21 градуса. Слънце там няма да липсва. В средата на юни там температурите ще са сред 23 и 24 градуса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР