Лятото отдавна вече ни е завладяло, а покрай него и

...
Лятото отдавна вече ни е завладяло, а покрай него и
Коментари Харесай

Pimm's Cup: Как се приготвя коктейлът, свързан с Уимбълдън

Лятото от дълго време към този момент ни е превзело, а около него и желанието да опитвам с коктейли. Така разбрахме за Pimm`s Cup, най-летният английски коктейл, чиито съставки са тъкмо по усета ни. Основните намесени са един изключително специфичен ликьор на основата на джин, мента, лимонада и още няколко свежести.

А още по-интересното за Pimm`s Cup е, че е и измежду звездите на едно от най-дългоочакваните всяка година събития на острова - шампионата в Уимбълдън.

Всъщност, коктейлът е обичайната напитка, която гостите на тенис шампионата обичат да си пийват. Включително и кралските особи - да вземем за пример принц Чарлз.

Pimm`s Cup е съвършен за мотива, тъй като е нискоалкохолен, ободрителен и с прелестен плодов привкус. Всички тези качества го вършат подобаващ за цялото лято, по тази причина таман в точния момент от Town&Country споделят по какъв начин можем да си го забъркаме сами у дома.
 Снимка 580257
 

Какво ни би трябвало:
50 мл Pimm`s No.1 150 мл лимонада листа мента резенчета портокал нарязани свежи ягоди резенчета краставица лед
Какво ги вършим:

Според инструкциите на бутилката на ликьора Pimm`s No.1 би трябвало просто да прибавим съставките една по една във висока чаша, да разбъркаме и да отпием.

Не е посочено какъв брой тъкмо листенца мента или резенчета портокал, ягоди и краставица да сложим - по-скоро е въпрос на персонални вкусови желания.

Pimm`s обаче най-после дават една рекомендация. Най-добре е да забъркаме коктейла в кана, тъй като " в никакъв случай не се знае кой ще подочуе, че изваждаме леда от фризера. "

Какво съставлява Pimm`s No.1?

Най-общо казано - ликьор на основата на джин. Но с цел да сме по-конкретни, ще споделим и любопитната история на напитката.

Джеймс Пим, наследник на фермер, който през XIX век има бар в Лондон, основава и стартира да предлага на клиентите загадка примес от джин, хинин и разнообразни подправки.

Това в действителност са всички съставки в Pimm`s No.1 и до през днешния ден. Освен поради свежестта си, той се харесва и поради лекия си усет и ниско наличие на алкохол - 25 %.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР