Лятото настъпва уверено и първите летни температури за годината са

...
Лятото настъпва уверено и първите летни температури за годината са
Коментари Харесай

Терасата – нашата вдъхновяваща връзка с природата

Лятото настава решително и първите летни температури за годината са към този момент факт. Точно в такива дни ни се желае да сме колкото се може повече на открито. А балконът е идеалното място да подишаме въздух и да се порадваме на деня - без значение дали ще разнообразим работата си с чаша кафе от терасата, или просто ще отделим време за себе си.

2020 година несъмнено наложи наклонността, че балконът ни е пространство с капацитет. С малко въображение можем да го превърнем и в отлично кътче, и то с прелестна панорама. Защото да прекарваме време на открито, даже когато сме у дома, е преимущество, което става все по-важно за здравето на цялото семейство.

И по този начин, по какъв начин да се радваме на комфортен и комфортен балкон в мансардния дом? VELUX са помислили за това и имат новаторски хрумвания за закрита, покривна тераса или прозорец-балкон.

Получете оптималното от своята покривна тераса

Ако имате външна тераса, която обаче мъчно можете да употребявате заради скатния покрив, с който тя граничи, VELUX може да ви предложи едно доста рационално, комфортно и елементарно решение.

Специалната композиция от покривни прозорци с отвесни детайли, отварящи се като врата, може да даде в допълнение намерено пространство в дома, трансформирайки неизползваемата външна тераса в пълнофукционален балкон, където да оформите прелестен ъгъл за отмора или работа.

Така ще комбинирате свободата на простора, светлина и вдъхновяваща панорама, на които да се насладите, до момента в който работите или пиете своето ароматно утринно кафе. А за какво не и да се полюбувате в края на деня на светлините на вечерния град, до момента в който усещате върху кожата си нежния вечерен лъх. Затварянето на вратата към покривната терасата единствено за секунди я трансформира в покривни прозорци, с които да продължите да се любувате на нощта.
 Снимка 479506

В допълнение прозорците на покривната тераса ще разрешат на свежия въздух да влиза в дома ви свободно, даже когато сте на открито, без да се тревожите за идващия дъжд или за неприятното време.

Системата разполага с неповторимо вградено решение за естествена вентилация, посредством което се вкарва пресен филтриран въздух през специфичен вентилационен отвор.

Ако пък имате потребност от по-приглушена дневна светлина, можете да изберете всред голямо многообразие от щори VELUX. Външните сенници за горния детайл на системата на покривната тераса ще ви оказват помощ да намалите топлината и да спрете директното слънцегреене, без да закривате гледката към простора в близост.

Превърнете покривния прозорец в балкон

Ако нямате балкон на вашата мансарда, не се тревожете. VELUX са помислили и за това. Специалният прозорец балкон VELUX Cabrio за секунди може да се трансформира от скатен покривен прозорец в дребен, само че комфортен балкон.

С две лесни придвижвания горният детайл на прозореца Cabrio се трансформира в заслон, а долният - в грациозен и комфортен парапет и вашето жилище в момент ще се снабди с превъзходен отворен акцент, през който светлината и свежестта на природата ще озарят дома ви. Там можете да се насладите на прелестна панорама към света в близост, да си починете след напрегнатия работен ден или да започнете деня си с ентусиазъм и зареждаща доза прохлада от природата.
 Снимка 479505

Как закритата тераса може да освежи деня ви

Ако вашето мансардно жилище разполага със закрита тераса, елементарно можете да превърнете това пространство в луксозна градина и да се радвате на своето градинарско занимание, както през лятото, по този начин и през зимата. Достатъчно е единствено да оборудвате терасата с покривен прозорец и по този метод да пуснете слънцето вътре.

Изобилието от светлина ще ви помогне да претворите вашата тераса в един постоянно зелен оазис, където да работите с ентусиазъм, без значение от сезона, или да намирате избавление от натовареното си всекидневие и да се зареждате с сила за идния ден.
 Снимка 479507

Доскоро в забързания темп на деня не отдавахме заслуженото внимание на терасата. Всъщност тя е едно отлично място от нашето жилище, което може да ни даде доста въодушевление и връзка с природата.

Последните трендове трансфораха балкона и в акцента на дома, а потребността от пресен въздух и витамин D ни подсетиха за позабравената му роля. Пространството на открито придобива особено значение и се трансформира в ново прекарване. Затова за него би трябвало да помислим с креативност и предпочитание, с цел да може той да ни зарежда с жизнеспособност и положителни страсти.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР