Лятото идва, а вие все още нямате слънчеви очила? Как

...
Лятото идва, а вие все още нямате слънчеви очила? Как
Коментари Харесай

Как да изберем слънчеви очила

Лятото идва, а вие към момента нямате слънчеви очила? Как да изберете верния аксесоар и да предпазите очите си колкото е допустимо повече? Ето какви са препоръките на офталмолога професор Вячеслав Куренков.

На първо място, слънчевите очила би трябвало да бъдат закупени единствено от профилирани магазини. Тогава купувачът ще бъде предпазен от имитация и нискокачествени артикули, които не обезпечават съответна отбрана от ултравиолетовите лъчи.

“Фалшивите очила могат да имат тъмни стъкла, само че не постоянно задържат ултравиолетовите лъчи, което предизвиква увреждане на вътрешните структури на окото и води до разнообразни болести. По-специално, увреждане на лещата, катаракта и увреждане на макулната област, водещо до макулна недъгавост. Последното заболяване предизвиква слепота “, предизвести офталмологът.

“През лятото би трябвало да се погрижите очите ви да не се уморяват от несъразмерната светлина. Слънчевите очила са наложителни при шофиране и престой на плажа. Очилата могат да бъдат с друга степен на затъмняване, само че наложително е да имат нужната степен на отбрана против ултравиолетово излъчване. Очилата за шофиране нормално имат 50% затъмняване. За плажни очила целесъобразно е да изберете най-високата степен на затъмняване – 75%. Оттенъкът на затъмняване – кафяв, наследник, зелен – се избира от потребителя по негов усет ”, сподели Вячеслав Куренков. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР