Лятото е дългоочакван сезон, за който повечето от нас копнеят

Лятото е дългоочакван сезон, за който повечето от нас копнеят ...

Домашни детокс шампоани за красива коса


Лятото е дългоочакван сезон, за който повечето от нас копнеят цяла година. Горещите температури и сухият въздух през лятото обаче оказват негативно влияние върху косата. Те я правят слаба, суха, чуплива, склонна към накъсване. В добавка солената вода в морето и хлорираната вода в басейните, които посещаваме през летните си почивки, влошават още повече състоянието на косата.През лятото скалпът също е изложен на вредното влияние на атмосферните условия и слънчевите лъчи. Както косата, така и кожата на главата се нуждаят от детокс, за да могат да се възстановят лесно и да изглеждат отново красиви въпреки предизвикателствата на лятото.

Ето няколко рецепти за домашни детоксикиращи шампоани, които стимулират здравето на косата и скалпа, и се борят с вредното влияние на околната среда.Детокс шампоан с ябълков оцет

Ябълковият оцет има прочистващи и озаряващи свойства по отношение на косата. Той премахва токсините, натрупани по косъма и скалпа, като стимулира обновяването на клетките.

Съставки:
7 супени лъжици течен кастилски сапун; 3-4 чаши вода; ¾ чаша ябълков оцет; 10 капки масло от портокал (или друго по избор).
Смесете всички съставки в подходяща бутилка. Разклатете добре преди употреба. Също така разклащайте преди всяка употреба, за да избегнете утаяването на някой от продуктите в шампоана. За най-добри резултати при измиване, дръжте шампоана поне 5 минути върху косата и скалпа, преди да изплакнете.Детокс шампоан с кастилски сапун

Съставки:
¼ чаша кокосово мляко; ½ чаша течен кастилски сапун; ½ чаша глицерин; 2 чаени лъжици бадемово масло, масло от гроздови семки или масло от жожоба; 10 капки масло от чаено дърво.
Смесете всички съставки в подходяща бутилка. Разклатете много добре. Този детокс шампоан е ефикасен за намаляване на пърхота, сърбежа по косата. Той премахва токсините, стимулира растежа и успокоява раздразнен скалп.Детокс шампоан с мед

Съставки:
1 супена лъжица суров мед; ½ чаша вода.
Смесете двете съставки. Използвайте при всяко измиване. Медът има подхранващи, хидратиращи и детоксикиращи свойства, които правят косата здрава, гладка и я предпазват от накъсване.

Детокс шампоан с кокосово мляко

Съставки:
¼ чаша кокосово мляко; 1/3 чаша течен кастилски сапун.
Смесете двете съставки в бутилка. Кокосовото мляко е много богато на витамин Е, който има антиоксидантен характер, хидратира и обогатява косъма от корена до върха. Той премахва токсините от скалпа и стимулира деленето на нови клетки.


Източник: az-jenata.bg