Лятното разписание на Летище София ще включва няколко нови дестинации.

...
Лятното разписание на Летище София ще включва няколко нови дестинации.
Коментари Харесай

Летище София стартира лятното си разписание с нови дестинации

Лятното разписание на Летище София ще включва няколко нови дестинации. От април пасажерите ще имат опция да употребяват постоянни полети до Ереван и Рияд. От юни пък започват и директните полети до норвежката столица Осло, оповестяват от пресцентъра на концесионера „ СОФ Кънкет “. 

До арменската столица ще се лети в дните сряда и неделя от 30 април. Директните полети до Рияд също ще се извършват два пъти седмично от 23 април отново в сряда и неделя.

Редовните полети до Осло ще се извършват от Norwegian Air Shuttle, която е нова самолетна компания за летището. До норвежката столица ще се лети всяка сряда и събота от 24 юни.

Още с влизане в действие на новото разписание Ryanair започва полетите си до полския град Вроцлав. Първият аероплан по дестинацията ще излети/кацне на 27 март, а до там ще се лети два пъти в седмицата в дните – понеделник и петък. 

Ryanair има още една нова дестинация с лятната ни стратегия, която е нова за нас. Това е Родос. Полетите до гръцкия град с едно от Седемте чудеса на света стартират от 3 юни във вторник и събота.

Лятното разписание на летище София предлага на пътуващите избор от 77 постоянни и 19 чартърни дестинации. Те са резултат от програмата на „ СОФ Кънкет “ за разширение на полетната мрежа и дават опция за комфортни връзки и трансферни полети.

В лятната стратегия от София ще летят 21 самолетни компании, които извършват постоянни полети, а 6 превозвача са декларирали предпочитание за чартърни. Продължават договарянията си и с други превозвачи, за обезпечаване на повече оферти за пасажерите.
Летище Бургас откри летния сезон
Междувременно и Летище Бургас откри летния сезон и посрещна туристи от първия постоянен полет от Варшава. По линията лети авиокомпания Ryanair, оповестяват от пресцентъра на концесионера  „ Фрапорт “. Това е единствено един от общо десетте маршрута, които Ryanair ще оперира този летен сезон на Летище Бургас, които са 3 повече от предходната година. Нискотарифната самолетна компания тази година ще добави следните дестинации:
Каунас (Литва), който последно беше изпълняван през 2018 г.;Познан (Полша);Дъблин (Ирландия).От края на този месец авиокомпанията стартира да извършва полети от 7 европейски града: Варшава Модлин, Познан и Краков (Полша), Каунас (Литва), Братислава (Словакия), Лондон Лутън (Великобритания) и Виена (Австрия).През месец май започват полетите от Дъблин (Ирландия), а от началото на месец юни започват и полетите от Будапеща (Унгария) и Гданск (Полша).
След като през 2022 година беше маркиран растеж на полски пазар, по отношение на броя на пасажерите през 2019 година, през 2023 година се чака на Летище Бургас да бъдат обслужени още повече пасажери от/до Полша. За първи път ще има чартърни полети от Шчечин, а авиокомпания Azur Air Ukraine за първи път ще извършва полети до Бургас от 3 полски града – Варшава, Познан и Катовице.

И през тази година Wizz Air ще извършва полети, свързващи Летище Бургас с общо 11 дестинации в 5 страни, а точно: Виена (Австрия), Будапеща и Дебрецен (Унгария), Тел Авив (Израел), Гданск, Катовице, Краков, Люблин, Варшава и Вроцлав (Полша) и Лондон Лутън (Великобритания), който се извършва целогодишно.

Националният авиопревозвач на Латвия - Air Baltic, за първи път тази година ще извършва постоянни полети от Рига до Бургас, 2 пъти седмично, като началото ще бъде сложено на 2 май, давайки опция за връзки с останалите дестинации на самолетната компания.

Чартърните полети за Лято 2023 година се чака да стартират през първата половина на месец май, като първите проведени туристи се чака да дойдат от: Полша, Белгия, Нидерландия, Англия и Германия.

 В съпоставяне с миналата 2022 година, тази година се очаква ръст на пасажерите от Прибалтийския и Скандинавски пазари. За първи път след 2019 г. ще бъдат възобновени чартърните полети от Берген (Норвегия) и Гьотеборг (Швеция). Очаква се растеж и на пазар „ Нидерландия “, като за първи път ще се правят чартърни полети от град Грьонинген.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР