Лувърът в Париж, най-посещаваният в света музей и дом на

...
Лувърът в Париж, най-посещаваният в света музей и дом на
Коментари Харесай

Лувърът отваря врати за посетители

Лувърът в Париж, най-посещаваният в света музей и дом на Мона Лиза, отваря порти в понеделник, само че с коронавирусни ограничавания и елементи от комплекса остават затворени за гости, съобщи БГНЕС.
Лувърът е затворен от 13 март и това към този момент докара до „ загуби от над 40 милиона евро “, съобщи неговият шеф Жан-Люк Мартинес.
Сред повече от 10 милиона гости през 2018 година съвсем три четвърти бяха туристи.
" Загубихме 80 % от посетителите си. Седемдесет и пет % от тях са чужденци ", сподели Мартинес.
„ В най-хубавия случай ще забележим 20 до 30 % от броя им, регистриран предишното лято - най-вече сред 4 000 и 10 000 гости дневно “, сподели той.
Посетителите ще би трябвало да носят маски, няма да има закуски или дрешници и обществеността ще би трябвало да следва напътствие през музея.
Маркирани са позиции пред Мона Лиза - където туристите рутинно театралничат за селфи - с цел да се обезпечи обществена отдалеченост.
Франция внася 100 милиона евро в годишния бюджет на Лувъра от 250 милиона евро и музеят би трябвало да компенсира останалото, съгласно специалисти.
Седемдесет % от обществените площи на музея - или 45 000 квадратни метра - ще бъдат отворени за аудитория.
Лувърът увеличи виртуалното си наличие по време на блокирането и съобщи, че в този момент е най-разглеждания музей в света в Instagram с над четири милиона почитатели.
Мартинес възнамерява възобновяване на музея преди 2024 година, когато Париж е хазаин на Олимпийските игри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР