Луксозният курорт Сен Тропе на френската Ривиера от днес въвежда

...
Луксозният курорт Сен Тропе на френската Ривиера от днес въвежда
Коментари Харесай

Маските във френския курортен град Сен Тропе стават задължителни на открито

Луксозният курорт Сен Тропе на френската Ривиера от през днешния ден вкарва наложително носене на маски навън, което може да отрезви настроението в града, фамозен с изисканите си и разкрепостени плажни празненства, съобщи Асошиейтед прес.

Все повече огромни и по-малки градове, изключително в туристическите региони, постановат носенето на маски, защото епидемията от ковид още веднъж се разраства. Вчера управляващите оповестиха за над 2000 нови случая - най-вече за денонощие от май насам, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Увеличението е обвързвано с летните отпуски, когато хората всеобщо потеглят на отмора, постоянно към морето, за празнични събирания с околните и приятелите си.

От през днешния ден маските са наложително навън и в някои оживени региони на втория по величина френски град Марсилия, а в идните дни се чака сходно мярка да разгласи и Париж.

В известния курорт Сен Тропе няколко ресторанта трябваше да затворят за две седмици, откакто хора от личния състав им дадоха позитивен резултат на тест за ковид.

Сред местата в града, където маските към този момент са наложителни, е живописното пристанище, откритият фермерски пазар и тесните улички в остарелия град, изобилстващи от шикозни магазини и артгалерии.

Нарушителите на условието ще би трябвало да платят санкция от 135 евро. Мярката не се отнася за деца под 11 години.

Франция към този момент направи маските наложителни на всички закрити публични места в страната.

Здравните управляващи през вчерашния ден оповестиха за 9330 нови инфектирани тази седмица и означиха, че вирусът се популяризира от ден на ден измежду младежите. За седмицата са направени над 593 600 теста.

Във Франция са регистрирани общо над 30 300 смъртни случая от Ковид-19 в лечебните заведения и домовете за възрастни хора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР