Луксозни 5-звездни бутикови хотели в Крит, Родос и Миконос избират

...
Луксозни 5-звездни бутикови хотели в Крит, Родос и Миконос избират
Коментари Харесай

Не оставаме по-назад! Луксозни 5-звездни хотели по света използват български матраци!

Луксозни 5-звездни бутикови хотели в Крит, Родос и Миконос избират български матраци поради извънредно положителното качество. Родни компании като ТЕД БЕД създават матраци за чужбина към този момент над 20 година Основните пазари, в които се изнасят български матраци, са в Европа – Холания, Германия, Гърция, Унгария, Румъния, Чехия. Разбира се, с помощта на напредъка в технологиите и опциите за сплескване и понижаване на размера, нашата продукция стига и до далечни страни като Америка и Япония, оповестяват от пресцентъра на " Браншова камара на дървообработващата и мебелната индустрия ".

За 5-годишен интервал произвеждане на матраци у нас се е нараснало над 2 пъти. По последни данни през 2021 година са създадени 1 млн. матраци, за съпоставяне през 2016 са били близо 400 000. Според статистиката общият размер на продукцията у нас за предходната година възлиза на 109 млн. $. По експорт на матраци България се подрежда на 18 място, като цената на експортираната продукция възлиза на 91 млн. долора. Около 36% от създадените у нас матраци се транспортират за Съединени американски щати, 13% за Румъния, 11% - Германия, 10% - Дания, 8% -Холандия, 5% - Гърция, 5% - Франция, 2% - Сърбия, 1% - Босна и Херцеговина, 1% - Унгария. За съпоставяне, у нас се внасят матраци на стойност 23 млн. $, а страната ни заема 33 място. Основните страни, от които се доставя продукция, са Китай, Италия, Румъния, Полша, Турция и други Според прогнозните данни действителният растеж на потреблението на матраци у нас през 2022 година ще бъде 2 %, а през 2023 ще доближи до 3%.

Матраците, създадени в България, са извънредно конкурентни и се радват на огромно търсене от страна на задгранични компании и клиенти. " Работим в разнообразни пазарни сегменти и с изключение на личния си бранд с локални дистрибутори, отвън България сполучливо осъществяваме партньорства и с огромни мебелни вериги, където произвеждаме под техен бранд. А по отношение на плановия бизнес, част от хотелските вериги, на които доставяме матраци, са Marriot, Radisson, Holiday Inn, също и 4 и 5-звездни бутикови хотели в Крит, Родос и Миконос “, изяснява Диана Харлова, основен действен шеф на ТЕД БЕД, която е и в управителния съвет на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната индустрия (БКДМП).

" За да се развива сполучливо интернационална активност, се изискват голям брой участия в профилирани конгреси, асоциации както и непрестанни нововъведения. Ние от БКДМП работим главно в посока обезпечаване на добър бизнес климат и нови благоприятни условия за партньорства с задгранични компании, с цел да могат българските производители на мебели да стигнат до международните пазари. Смело мога да заявя, че страната ни се радва на добър имидж измежду мебелната промишленост в чужбина. Разбира се, по тази причина способства както активността на Камарата, по този начин и многочислените устойчиви компании, които членуват в нея и развиват своя сполучлив бизнес “, споделя още Харлова.

Според нея от дестинация за евтина работна ръка България може да се трансформира в рационален избор на компании, които търсят производители с одобрено качество, новаторски решения и висока добавена стойност. " От основно значение за развиването на мебелната промишленост в България е да развиваме добър ритъм на автоматизация и роботизация в производството, с цел да поддържаме конкурентно равнище на продуктите и високо качество, при от ден на ден възходящи разноски за труд “, споделя още тя.

" Малко хора знаят, само че мебелните компании в България от дълго време работят в посока на автоматизация на процесите и осъвременяване на оборудването. По този метод реализираме по-добри условия на труд за чиновниците, непрекъснато подобряваме квалификацията им и осъществяваме високотехнологична и качествена продукция. Разбира се, имаме и процеси, които изискват напълно ръчна направа, само че даже и там създаваме съответни решения, които да облекчат и улеснят интервенциите. При внедряването и реализирането на тези автоматизирани процеси постоянно има компликации и опасности, само че когато осигурим нужната експертиза на екипа за качествена и професионална поддръжка, изгодите са доста по-големи “, добавя още Харлова.

Тя дава образец с вложенията, които ТЕД БЕД прави за цифровизация на процесите още през 2011 година Тогава това е първата компания в мебелния бранш в България, която внедрява SAP ERP система. Прецизността на данните и анализите дава опция да се обезпечи висок професионализъм в планирането и ръководството на ресурсите. Благодарение на дигилизираните процеси и автоматизацията в производството, се отстрани преместването на матраци на ръка и физическия труд. Посредством специфична високотехнологична система напредването на основни съставни елементи също стартира да се прави напълно автоматизирано до работното място на чиновниците и това пести време и старания, усъвършенства се качеството. Най-новата технология, която внедряват неотдавна, е автоматизирана линия за конфекциониране на пяни.

Благодарение на нея напредването на обемните първични материали става автоматизирано, като по този метод се облекчава труда на чиновниците и се подсигуряват по-здравословни условия на работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР