Луис Енрике ще се завърне начело на националния отбор на

...
Луис Енрике ще се завърне начело на националния отбор на
Коментари Харесай

Луис Енрике се връща начело на Испания

Луис Енрике ще се завърне отпред на националния тим на Испания пет месеца, откакто напусна. Той се отхвърли, с цел да бъде с 9-годишната си дъщеричка, която умря от рак на костите. Той напусна лагера на отбора през март, малко преди мача с Малта. Но продължи да дава инструкции отдалечено.

Тогава на поста го наследи някогашният му помощник Роберт Морено. Морено пое отбора през юни и го изведе до класиране на Евро 2020. Той обаче ще освободи поста.

Последният мач на Морено отпред бе вчерашният против Румъния. Испанците завоюваха с 5:0 на „ Уанда Метрополитано “. Той си потегли след дуела облян в съзли. Нито Морено, нито играчите разясниха тематиката.

Луис Енрике ще е пети селекционер на Испания от юни 2018-а насам. Юлен Лопетеги бе уволнен ден преди старта на Мондиал 2018. Фернандо Йеро бе краткотрайно отпред по време на шампионата. После постът бе стихотворец от Луис Енрике, който в този момент приключи рокадата с Роберто Морено.
Пет гола за Испания
Иначе иберийците нямаха никакви проблеми със северните ни съседи. Фабиан Руис откри още първоначално. После Жерард Морено се разписа на два пъти за 3:0. А до почивката остана и време Адриан Рус да си вкара автогол за 4:0. В добавеното време Оярсабал направи 5:0.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР