Луиджи ди Майо Италианското антисистемно Движение 5 звезди и Демократическата

...
Луиджи ди Майо Италианското антисистемно Движение 5 звезди и Демократическата
Коментари Харесай

5 звезди и Демократическата партия в Италия са готови да обсъдят обща програма


Луиджи ди Майо

Италианското антисистемно Движение " 5 звезди " и Демократическата партия, които дълго време бяха в остра борба, обявиха, че са подготвени да обсъдят обща управническа стратегия, съобщи Франс прес.

В случая на крах на това ново партньорство Движение " 5 звезди " е склонно да се свикат нови избори.

След като претърпя проваляне на изборите на 4 март, които не излъчиха ясно болшинство, Демократическата партия (ДП) отхвърляше да влиза в каквито и да било съюзи, с цел да не служи за " патерица " на никоя политическа мощ. Вчера обаче тя сподели " че е склонна да обмисли " съглашение с Движение " 5 звезди ", само че настоя водачът на Движението Луиджи Ди Майо да приключи дефинитивно диалозите, които водеше от седмици с крайнодясната групировка " Лига " на Матео Салвини.

" Искам да заявя публично, че за мен всевъзможни полемики с " Лигата " завършват тук ", съобщи нощес Ди Майо, откакто беседва с ръководителя на Камарата на депутатите Роберто Фико. Той сподели, че Салвини и " Лигата " са се обрекли на маловажност, отказвайки да скъсат с партията на някогашния министър председател Силвио Берлускони " Форца Италия ".

Президентът Серджо Матарела разпореди на Фико да изследва опциите за договаряне сред Движение " 5 звезди " и Директива за птиците след неуспеха предходната седмица на разновидността за съюз сред Движението и дясната коалиция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР