Lufthansa и Air France-KLM преговарят за слотовете за излитане и

...
Lufthansa и Air France-KLM преговарят за слотовете за излитане и
Коментари Харесай

Lufthansa и Air France-KLM преговарят за слотовете на фалиралата Flybe

Lufthansa и Air France-KLM договарят за слотовете за политане и кацане на летище Хийтроу на банкрутиралата мества самолетна компания Flybe.  

Засега двата превозвача отхвърлят коментар,съобщи английският вестник Telegraph в събота.

Двете самолетни компании договарят с мениджмънта на Flybe, която преди седмица приключи активността си и изпадна в несъстоятелност за повторно през последните три години. Миналата събота компанията анулира всички полети и редуцира 276 чиновници.

Финансовият съветник Interpath Advisory има разполагаем единствено няколко дни, с цел да предложи избавителен проект за преструктуриране, което би предотвратило затварянето на бизнеса, написа вестникът, базирайки се на неназовани източници от Лондонското сити.

Lufthansa и Air France-KLM демонстрират интерес към седемте чифта слотове за политане и кацане на Flybe на Хийтроу и пет чифта на летище Шипхол в Амстердам. Те обаче вървят в пакет с част от отговорностите на банкрутиралата самолетна компания.

Ако не може да бъде открит покупател за Flybe, има възможност слотовете да бъдат върнати в централен пул, ръководен от координатора на летищата.

На 28 януари Върховният съд назначи Дейвид Пайк и Майк Пинк за взаимни админи на Flybe Limited, с цел да ръководят делата, бизнеса и собствеността на компанията, която приключи бизнеса си и анулира всички полети от и до Обединеното кралство.  

Flybe обслужваше 10 маршрута от летище Белфаст Сити, до Хийтроу, Манчестър, Глазгоу и Амстердам. Финансовото ѝ положение бе мощно разтърсено от закъснения на полетите и свиването на бизнеса. Това евентуално е довело до почти 30 млн. паунда пропуснати доходи и спомагателни разноски. Загубите на компанията преди колапса възлизат на 5 млн. паунда на месец, написа Военновъздушни сили.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР