Лудогорец записа 14-ия си успех през сезон 2021/2022 в efbet

...
Лудогорец записа 14-ия си успех през сезон 2021/2022 в efbet
Коментари Харесай

Лудогорец с 14-а победа през сезона, удари Локо Сф с 4:2


Лудогорец записа 14-ия си триумф през сезон 2021/2022 в efbet Лига. Шампионът на България победи отбора на Локомотив София с 4:2 в мач от 18-ия кръг на шампионата, игран на стадион " Васил Левски ".

Срещата в центъра на столицата бе извънредно солидна за родните стандарти, като двата тима не спираха да се нападат, само че по-сериозната класа на „ орлите” взе връх върху опитите на изпълнителите на Иван Колев да стигнат до нещо в тази си среща. Безспорен факт е, че „ железничарите” не престават да практикуват атрактивен футбол, който за тяхно страдание обаче не им носи оптимално мечтаните резултати.

Снимка: БГНЕС

 Лудогорец с 14-а победа през сезона, удари Локо Сф с 4:2

Иначе, Пиерос Сотириу откри резултата в петата минута, а голът бе доказан две по-късно заради инспекция от ВАР. Отново кипърският нападател на гостите бе прецизен в 38-ата минута, този път от дузпа. Жордан Икоко осъществя третия гол в срещата в 46-ата минута. Октавио понижи пасива на " железничарите " при започване на второто полувреме, само че минута по-късно Десподов още веднъж възвърне удобния задатък на " орлите " с четвърти гол за Лудогорец. Пламен Крачунов пък вкара шестия гол в мача, откакто бе прецизен в 64-ата минута.

Така Лудогорец остана на върха и към този момент има 42 точки и е на 10 пред втория ЦСКА, който обаче е с два мача по-малко по отношение на „ орлите”. Локомотив София остана 12-и и е с 15 точки, на четири пред опашкаря Царско село.


Снимка: БГНЕС

 Лудогорец с 14-а победа през сезона, удари Локо Сф с 4:2

Шампионите рано откриха резултата. Кирил Десподов центрира в наказателното поле, а Георги Терзиев смъкна с глава, към Сотириу, който от непосрествена непосредственост пред вратата насочи топката зад Любенов, с цел да открие резултата - 1:0 за гостите.

Четири по-късно пък Доминик Янков даде съвършен диагонален пас по земя вляво, с който разсече линиите на Локомотив и откри Кирил Десподов. Капитанът на гостите шутира с левия от придвижване, само че много неопределено за заложените от самия него стандарти у нас - навън. Малко по-късно Кирил Десподов отстрани вляво с лекост Красимир Милошев и влезе в наказателното поле на столичани. Капитанът на Лудогорец насочи изострен изстрел с десния крайник, който обаче бе блокиран от стража Любенов.

Снимка: БГНЕС

 Лудогорец с 14-а победа през сезона, удари Локо Сф с 4:2

В 26-ата столичани стигнаха до първата си обстановка за гол. Селсо Рапосо проби отляво по нападението на Локомотив и финтира Мануел Шоу. Последва мощен удар с десния крайник от границата на наказателното поле на " орлите ", само че топката отлетя над напречната греда на гостите. Шест по-късно Десподов се откъсна отдясно и даде паралелен пас за плеймейкъра Янков, само че юношата на Лудогорец изостана леко обратно и не съумя да доближи топката, с цел да насочи удар. Минута след гола на столичани обаче Десподов още веднъж възвърне трите гола задатък на Лудогорец с попадение в 48-ата.

В 32-ата Кирил Десподов шутира от директен свободен удар, а при стената състезател на Локомотив София повдигна ръката си. След обзор на ВАР реферът Попов видя, че Божидар Кацаров игра с ръка и дузпата бе дадена. Пиерос Сотириу стреля безкомпромисно вдясно на Любенов, който усети ъгъла, само че ударът бе прекомерно мощен.

Снимка: БГНЕС

 Лудогорец с 14-а победа през сезона, удари Локо Сф с 4:2

Лудогорец осъществя трети гол в добавеното време на първата част. Клод Гонсалвеш изведе вдясно Жордан Икоко, а крайният защитник бе на една линия с тази на защитата на Локомотив и технично трансферира Любенов - 3:0 за Лудогорец.

Тъкмо бе стартирала втората част, а столичани понижиха пасива си. Октавио Мантека получи дълъг пас в наказателното поле на Лудогорец. Бразилецът спря топката с глава, а Георги Терзиев не се ориентира добре в обстановката. Последва мощен удар от дузпата на Октавио, а Падт не съумя да реагира и резултатът стана 1:3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР