Лудогорец вече води с 8 т. пред втория в класирането

...
Лудогорец вече води с 8 т. пред втория в класирането
Коментари Харесай

"Лудогорец" поведе с 8 т. пред "ЦСКА-София"

" Лудогорец " към този момент води с 8 т. пред втория в класирането " ЦСКА-София " и с 9 т. пред третия - " Локомотив " (Пд). Шампионите си осигуриха този задатък, откакто победиха изрично с 4:1 като посетители " Берое " в дуел от ХХ кръг.

В 3-ата мин. Клаудиу Кешерю означи 14-ото си турнирно попадение за сезона след чудесна асистенция от Бернард Текпетей. Малко по-късно " Лудогорец " за малко не удвои, откакто Кирил Десподов улучи греда от директен свободен удар. Към средата на първата част " Берое " изравни играта, а и след почивката продължи да пресира, с цел да стигне до равнене в 52-ата мин. Тогава Иван Минчев отчая националния вратар Пламен Илиев с съвършено осъществяване на директен свободен удар.

След това обаче " Лудогорец " сподели класа и резервата Елвис Ману вкара два идентични гола - в 61-ата и 82-ата мин., когато излезе самичък против вратаря Генади Ганев. В 89-ата мин. пък Десподов затвърди положителното си показване в мача, като оформи крайния резултат.

По време на мача треньорът на " Берое " Димитър Димитров-Херо и асистентите му бурно оспорваха някои отсъждания на основния рефер Георги Давидов. Жълти картони получиха отговорникът за вратарите Йордан Господинов и админът Стелиян Попчев. След мача Димитров се оплака от държанието на реферите и зададе два въпроса към ръководителя на Съдийската комисия Костадин Гергинов. " Резултатът е много експресивен, само че на фона на играта не заслужавахме такава загуба. Мачът беше равносилен в огромна част от времето. В края на първото полувреме чисто състояние на Макоута, при започване на второто чисто на Лебон, можеше да се развие по различен метод срещата, макар съдийството. Това е четвърти следващ мач, в който съдиите са против нас. Искам да попитам Костадин Гергинов. Разбрах, че във всеки един тим имало човек, който дава отговор за съдиите. Да го запитвам при нас кой е този човек, тъй като очевидно не си прави работата. Когато има такива хора те с кого влизат в контакт? Да ги научим тези неща. Това, което става против " Берое ", е обидно. До втория гол играхме добре, само че разберете с такова съдийство няма по какъв начин да се играе. Минаха футболисти на " Лудогорец " и ми споделиха, че съдийството е срамно. Обиден съм от отношението на БФС и съдиите към нас. " Берое "  е тим с обичаи и популярност, не може по този начин да се отнасят с него. Не се тормозя от тежките мачове, а от съдийството. Когато тимовете са в равни условия, такова съдийство накланя везните ", изясни Димитров. Той добави, че изгоненият против " Левски " Карлос Охене повече няма да играе за " Берое ".

Наставникът на " Лудогорец " Валдас Дамбраускас пък сподели: " Щастлив съм от трите точки. Започнахме мача напрегнат, само че все пак вкарахме гол. През първите 20-25 минути нещата изглеждаха добре за нас, само че по-късно още веднъж се сринахме. Явно започнахме да мислим за класирането. Загубихме визия по какъв начин да играем. Трябва да работим върху това нещо. Видяхме и двете лица на " Лудогорец " в този мач. Няма по какъв начин да няма напрежение, когато сме лидер и сме спечелили купата толкоз пъти подред. Всеки състезател би трябвало да е удовлетворен, че играе под такова напрежение. Те би трябвало да се любуват на представянето си на терена. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР