Лудогорец стана шампиион на България за 12-и пореден път. Титлата

...
Лудогорец стана шампиион на България за 12-и пореден път. Титлата
Коментари Харесай

„Лудогорец“ стана шампион за 12-и пореден път


Лудогорец стана шампиион на България за 12-и следващ път. Титлата стана факт след оспорван дуел против Черно море.
Лудогорец победи с 1:0
Черно море като посетител на стадион „ Тича “ във Варна. Хегемонът в предходните 11 акции доминираше през първото полувреме, в което насочи цели 10 удара, против единствено три за моряците.
Момчетата на Ивайло Петев
владееха топката в 60% от времето преди паузата, само че по този начин и не успяваха да открият резултата. Само пет минути след подновяването на играта Матиас Тисера въпреки всичко откри резултата и върна разградчани на върха в таблицата.
Лудогорец ловко защитаваше
преднината си и макар аления картон на Гонсалвеш в самия завършек на мача, съумя да вземе шампионската победа. Тимът завършва сезона с 85 точки – с една повече от втория ЦСКА-София, който победи с 2:0 Левски.

През първата част Лудогорец бе по-активният отбор и сътвори повече голови положения. Първото съществено състояние в срещата бе за гостите. В 8-та минута, след многоходова офанзива на Лудогорец топката стигна до Аслак Фон Витри, който стреля диагонално отдясно от границата на
наказателното поле, само че ударът му бе неакуратен.
Минута по-късно Кирил Десподов получи топката в наказателното поле на Черно море и стреля, само че топката се отби в Росен Стефанов и излезе в корнер. В 12-та минута Якуб Пьотровски стреля рисково по земя, само че вратарят на домакините Иван Дюлгеров съумя да улови.

В средата на първата част шансът бе на страната на домакините. След центриране от корнер Франко Русо засече топката с глава, вратарят на Черно море Иван Дюлгеров бе потегли в другата посока, само че след рикошет във
Влатко Дробаров топката излезе в нов корнер.
Не след дълго при една от редките офанзиви на Черно море Александър Василев стреля от повече от 25 метра, само че топката мина настрана от вратата на първенците. Мануел Шоу стреля от отдалеченост, само че топката попадна право в ръцете на вратаря Иван Дюлгеров.

Десетина минути преди края на първото полувреме Исмаил Иса изведе зад отбраната на Лудогорец Матеус Машадо, който излезе самичък против вратаря Серджио Падт и стреля, само че стражът на Лудогорец съумя да избави. После Матиас Тиссера засече топката с глава в наказателното поле на домакините след центриране отдясно, само че тя мина настрана от вратата. В 43-та минута Кайо Видал стреля от границата на наказателното поле,
само че вратарят Иван Дюлгеров улови топката.
Малко след рестарта на играта Черно море можеше да открие резултата. Алекс Фернандес насочи страховит шут от над 30 метра, само че вратарят Серджио Падт съумя да избие топката.

В 50-та минута Матиас Тиссера стреля рисково диагонално отдясно, само че вратарят Иван Дюлгеров съумя да избие топката в корнер. При последвалото центриране на Кирил Десподов, Мануел Шоу отклони топката, която стигна до Матиас Тиссера, който вкара победния гол за Лудогорец. В 89-та минута Лудогорец остана с 10 души на терена, откакто Клод Гонзалвеш получи втори  жълт и надлежно червен картон, само че това не промени
съотношението на силите на терена.
Черно море остава на шеста позиция в крайното класиране.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР